Maminka.czZdraví

7 nejčastějších letních dětských nemocí. Pozor na úpal, zánět uší nebo „letní“ angínu

Martina Machová 17.  7.  2017
Zatímco si nevlídné zimní dny „libují“ v kašli, rýmě, zánětech dutin a středouší, léto má poněkud odlišné favority. Například zánět zvukovodu, „letní“ angínu či střevní virózu.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Střevní viróza

Střevní viróza či chřipka (gastroenteritida) je jeden z nejčastějších letních neduhů, které se při pobytech v kempech, na letních táborech nebo třeba na vodě velmi rychle šíří.

Laryngitida či střevní viróza. Nemoci, které vyděsí. Jak na ně?

Původci akutního zánětu střev a žaludku jsou buď viry, anebo bakterie (popřípadě obojí), ty lze pozřít v neumytém ovoci, posvačit v kontaminovaném jídle, vypít spolu se znečistěnou vodou ze studně či z rybníku, přenést do úst kvůli nedostatečné hygieně rukou apod. Střevní viróza může být kvůli dehydrataci nebezpečná u kojenců a batolat.

Příznaky a projevy: Zvracení, průjem, malátnost, někdy zvýšená teplota, bolesti břicha, bolesti kloubů a hlavy.

Témata: Zdraví, Děti, Nemoci, Nemoc, Laryngitida, Probiotika, Hygiena, Organismus, Malé dítě, Celková slabost, Zažívací potíž, Ručník, Spojivka, Překvapivý důvod, Zvýšená teplota, NEJ, Lékařská pomoc, Sezónní ovoce, Ledový nápoj, Viróza, Vhodné oblečení, Svědění, Sluneční záření, Letní angína, Bakteriální původ, Zdraví na Heureka.cz