5 tipů, díky kterým budou letošní Vánoce dokonalé

První vzpomínky na Vánoce máme asi všichni podobné: bytem voní vanilka, maminka zadělává těsto na linecké a my jí pak „pomáháme“ vykrajovat srdíčka, kolečka a hvězdičky. Co na tom, že je jedno šišaté a druhé s vykousnutým okrajem. Právě tyhle „naše speciální“ kousky pak zabíraly čestné místo v míse s cukrovím. Chcete svému drobečkovi připravit podobnou památku a neztrácet přitom čas generálním úklidem celé domácnosti? Jde to mnohem snadněji, než si myslíte…

Jako Popelka

Je opravdu nutné utřít prach i v klíčové dírce nebo přerovnat sklep a půdu? Srovnejte si v hlavě, co všechno je pouze „provozní“ stav domácnosti a co už je nepořádek. Kdo si všimne šmouhy na okně nebo prachu za knihami? Šťastné dítě vidí světýlka, stromeček a pohádky v televizi. Vytuší ovšem i stres a nervozitu, takže se zklidněte a přisedněte k rozkoukané Popelce. A vezměte si z ní příklad: štěstí nenašla při vymetání sazí, ale na bále.

Klepněte pro větší obrázek

Napište dopis

Kupovat dárky dětem je jako pracovat v továrně na čokoládu. Chcete ochutnat všechno. Stejné to je u našich malých ratolestí. Tady vidí mluvícího netopýra, tamhle zpívající panenku a nutně je potřebují. Jak poznat, co je dětský rozmar a co jim opravdu rozzáří oči? Napište (nebo nakreslete) dopis Ježíškovi. A abyste výběr ještě zúžili a našli šampióna letošních Vánoc, stanovte limit maximálně pět sedm dárků. Malý prcek se sice zapotí, ale můžete se vsadit, že zaručeně nakreslí to, co si opravdu přeje.

Klepněte pro větší obrázek

Valná hromada

Uvařte kapučíno, kupte chlebíčky a svolejte „valnou hromadu“ svých kamarádek. Společně dejte dohromady plán cukroví. Jedna peče ty nejkřehčí vanilkové rohlíčky, druhá umí dokonalé kokosky a třetí se chlubí těmi nejčokoládovějšími pralinkami na světě. Spojte síly a rozdělte si práci. Každá upeče jeden druh a pak se s ostatními podělí. Výsledkem je, že strávíte pečením cukroví jen jeden den a získáte pět dalších úžasných druhů.

Vaření bez starostí

Třešničkou na dortu celého vánočního maratonu je beze sporu štědrovečerní večeře. I tu můžete zvládnout s grácií a takřka bez práce. Například multifunkční kuchyňský přístroj Thermomix® TM5 zastane práci až dvanácti samostatných spotřebičů. V jeden okamžik připravíte kompletní menu, včetně sladké tečky na závěr. Uhněte těsto na vánočku i na chleba, připraví šťavnatého lososa v páře, umixuje bramborovou kaši bez hrudek, krémovou polévku i domácí majonézu do bramborového salátu.

Klepněte pro větší obrázek

Nikdy nekončící inspirace

Nemusíte hlídat čas ani teplotu. Na dotykové obrazovce Thermomixu® už je všechno nastavené, vy jen přidáváte ingredience. Je to jako by u vás stála vaše babička nebo profesionální šéfkuchař. Na platformě Cookidoo® naleznete více než 1 600 chutných inspirací pro všechny příležitosti. Pro ještě lepší organizaci času z nich můžete sestavit osobní seznam (něco jako kuchařku) přesně podle chutí každého člena rodiny. Nebo vytvořit týdenní plán večeří, na jehož základě se vygeneruje nákupní seznam. Už se nestane, že byste zapomněli koupit mléko nebo máslo. To si mimo jiné také připravíte v Thermomixu®.

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články