40. týden těhotenství: A je to tady!

Pokud jste zatím neporodila a dostala jste se během svého těhotenství až sem, vězte, že máte vyhráno.
40. týden těhotenství: A je to tady!

Respektive, vyhrála jste jednu z prvních bitev mateřství – donosila jste své dítě do 40. týdne těhotenství, který je v současnosti lékaři považován na termín porodu.

Nechceme vás nijak strašit, ale ve skutečnosti můžete být těhotná ještě dokonce dva týdny. Tolik je totiž maximální doba, do které vás lékaři nechají takzvaně přenášet. Jestliže se miminko do tohoto termínu nenarodí samo, přistoupí 10. až 12. den po termínu porodu k vyvolání. Čekání na den D se vám může zdát dlouhé, dny se vlečou a vy sledujete každé bodnutí v zádech či zaškrundání v břiše. Nepropadejte panice, jednou to určitě přijde, a když si budete chtít zvednout náladu, tak si připomeňte, že slonice jsou těhotné dokonce 23 měsíců…

Po dohodě s vaším ošetřujícím lékařem se můžete pustit do „vyhánění“ miminka metodami, které mezi těhulkami často kolují. Patří mezi ně konzumace pálivého jídla, horká vana, sklenka vína, výšlap do schodů, mytí oken, sex… Možností je více, záleží jen na vás, jestli se vám do některé bude chtít jít. Vždy ale zvažte vhodnost té či oné metody a spíše termín příchodu na svět nechte na miminku případně lékařích.

Jestli vám můžeme radit, tak určitě spěte, spěte hodně, ať jste odpočatá a máte dost sil na porod a první dny péče o miminko. Nuťte k odpočinku i partnera, i on by měl mít dost sil na to být vám oporou.

Držíme palce, aby porod proběhl v pořádku a vy jste už brzy držela v náručí vaše krásné a voňavé miminko!

Vše o vašem těhotenství a vývoji miminka od početí k porodu se dozvíte v těhotenském kalendáři ZDE.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články