34. týden těhotenství: Už máte pediatra?

Možná se cítíte obrovská a neohrabaná a to vám kazí náladu. To, že jste plačtivá a lítostivá je ale normální a okolí by to mělo respektovat – miminko ve svém těle „vyrábíte“ vy!
34. týden těhotenství: Už máte pediatra?

Jestliže jste občas pocítila poslíčky, tak teď je možné, že se budou objevovat častěji, ale stále nepravidelně. Tělo se tak připravuje na svůj velký den.

Je na čase se začít poohlížet po vhodném pediatrovi pro vaše miminko. Nejvhodnějším se zdá způsob, kdy prostě osobně navštívíte jednotlivá zařízení. Někde vám bude stačit jen se rozhlédnout po čekárně a budete mít jasno, jinde vás přivítají přímo v ordinaci a prohodí s vámi pár slov. Jakmile budete mít vybráno, zjistěte, zda přijímají nové pacienty a jak si představují vaši první návštěvu s miminkem. Někde si vás pozvou v době, kdy bývá volno, jinde dorazí lékař přímo k vám domů.

Děťátko v bříšku se chová jako novorozenec. Očka má zavřená, když spinká a otevřená při krátkých chvilkách bdělého stavu. Když nespí, vnímá své okolí, hraje si s pupeční šňůrou, protahuje se, cucá si prstíky na rukách i nohách.  

Vše o vašem těhotenství a vývoji miminka od početí k porodu se dozvíte v těhotenském kalendáři ZDE.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články