22. týden těhotenství: Noste pohodlnou obuv

Děloha je nahmatatelná asi tři centimetry nad pupíkem. Bříško je krásně kulaté a vystouplé, stále ale ještě není tak velké, aby vám překáželo. Užívejte si toto období!
22. týden těhotenství: Noste pohodlnou obuv

Je možné, že teď začnete i více přibírat. To si může vybrat svou daň v podobě bolesti zad. Noste tedy kvalitní obuv s nízkým podpatkem – vysoké podpatky a také zcela plochá obuv mohou zbytečně namáhat záda.

Relaxujte, ale ne tak, že prosedíte celý den, to vám také neudělá dobře. Mnohem lepší bude, když budete střídat pasivní odpočinek vsedě nebo vleže s procházkami a to nejlépe v přírodě. Vyhněte se též i dlouhodobému stání a při sezení si nohy odkládejte na podložku tak, abyste měla kolena výše než boky.

Miminko váží asi půl kila. Je stále velmi štíhlounké, ale už značně pokročilo ve vývoji. Nyní se děťátku tvoří obočí a oční víčka. Jeho mozek začal vydatně růst a rozvíjet se.

Pokud pod srdcem nosíte chlapečka tak vězte, že jeho varlata ve dvaadvacátém týdnu sestupují z pánevní oblasti do šourku.

Jestliže nemáte ještě vybraná jména, je nejvyšší čas začít vybírat. I když znáte pohlaví miminka, měli byste mít variantu pro chlapečka i holčičku, většina porodnic to po vás bude vyžadovat při nástupu.

Vše o vašem těhotenství a vývoji miminka od početí k porodu se dozvíte v těhotenském kalendáři ZDE.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články