Maminka.czJen pro maminku

16 signálů, které prozradí skvělou mámu

Alena Čálková 11.  3.  2017
Tápete občas, jestli jste dobrá máma a jestli dáváte dětem, co opravdu potřebují? Psychologové se shodují, že je to především nekonečné množství lásky, které musíte předávat. A ostatní? Jsou jen drobnosti na denním seznamu, které z vás učiní dokonalou mámu.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Každodenně bojujete s tisícem drobností, které zařídit musíte, ale díky nimž už nestíháte ocenit sama sebe. Takže improvizujete, žonglujete s několika míčky najednou, snažíte se plnit všechna doporučení psychologů, která jste kdy četla.

Jenže hvězdný pel dokonalé mámy se skládá z maličkostí, které jsou tak přehlédnutelné... Nevěříte? Pak si přečtěte výčet následujících situací a porovnejte je se svým každodenním životem.

Co musí vědět každá máma, když si myslí, že není dobrá máma?

Jak se pozná skvělá máma?

1. Neposíláte ustrašené dítko zpátky do postele, když fňuká, že se bojí a chce spát s vámi v posteli. I přesto, že se celou noc kroutíte na plácku o dvaceti centimetrech a z postele vám čouhá ruka i noha.

2. Večer vás takřka pravidelně sužuje kručící žaludek a vy si až tehdy uvědomíte, že jste se za celý den pořádně nenajedla, zatímco vaše dítko mělo perfektně vyváženou snídani, svačinu, oběd i večeři.

3. Když se vracíte domů pozdě v noci, nemůže vám v rychlosti konkurovat ani Usain Bolt, jak bleskově běžíte k dětskému pokoji, abyste spícímu dítěti dala pusu na dobrou noc.

4. Když se vaše dítě poraní nebo upadne, automaticky běží rovnou do bezpečí vaší náruče, která umí vždycky všechno vyléčit.

GALERIE: Kojení na neuvěřitelných místech

5. Jste schopná lustrovat i za velkého deště dvě hodiny celý park ve snaze najít milovaného plyšového medvěda, kterého vaše dítě odpoledne vyhodilo z kočárku. Pokud se vám mazlíka ani přes veškeré úsilí nepodaří najít, objíždíte hračkářství v okolních městech a píšete inzeráty, abyste sehnala tu nejvěrnější náhradu.

6. Nemáte ani tušení, jaké hity právě dobývají hudební hitparády, zato znáte všechna slova oblíbených říkanek vašich dětí, a některé dokonce v angličtině.

7. Pracujete dlouho do noci jen proto, abyste další den s dítětem nepřišla o lekci plavání.

8. V ordinaci pediatra trháte rekordy ve výdrži ve čtení a předvádění zvuků zvířat i strojů a nezbrzdí vás ani únava z neprospané noci, ani cizí obecenstvo.

9. V kabelce máte vždy přichystanou zdravou svačinku, nejčastěji rýžový chlebíček v kapsičce na kosmetické zrcátko a make-up.

10. Netušíte, jak to dopadlo s hlavní hrdinkou vašeho oblíbeného televizního seriálu, protože v tu dobu běží v televizi milovaný pořad vaší dcery/vašeho syna.

11. Jste ochotna odpustit dítěti vztekání i nezájem o dárky při narozeninové oslavě, na jejíž přípravě jste intenzivně pracovala přinejmenším dva měsíce.

12. Zůstáváte s odhodláním vzhůru až do ranních hodin, abyste dítěti pomohla dokončit školní projekt, na který zapomnělo.

13. Nevracíte dítěti ránu pěstí, kterou vám ve vzteku uštědřilo (i když pokušení může být veliké), místo toho volíte po stopadesáté důraznou komunikaci a gesta.

14. Pravidelně chodíte nakupovat do supermarketu na kraji města, protože právě v něm rozdávají samolepky do sbírky vaší ratolesti.

15. Před Štědrým dnem zůstáváte vzhůru do tří do rána, abyste dětem dokonale zabalila vánoční balíčky, přestože bude trvat jen pár vteřin, než budou na kusy.

16. Předstíráte radost a nadšení, když vaše dítko odjíždí na školu v přírodě, přestože jste plna úzkosti a smutku, že roste tak rychle...

Pokud jste se s kterýmkoli z těchto signálů ztotožňila, přijměte za celou naši redakci obrovskou pochvalu - jste prostě hvězda!

Úžasné! Podívejte se, jak se mění uspořádání orgánů v těle ženy během těhotenství
Čas strávený s dětmi? Není důležitá kvantita, ale kvalita
Máma napsala seznam věcí, které ji během mateřství překvapily
Témata: Video, Časopis Maminka, Jen pro maminku, Lustr, Signál, Inzerát, Televizní seriál, Hračkářství, Skvělá máma, Dobrá máma, Pokušení, Chlebíček, Odhodlání, Každodenní život, Spící dítě, Seznam věcí

Video