Maminka.czDítě je na světě

12 věcí, které vám nikdo neřekne, když čekáte druhé dítě

Kateřina Prachařová 14.  3.  2021
Čekáte-li své první dítě, zcela určitě vás řada lidí zavalí spoustou rad a tipů, často užitečných – a často nevyžádaných. Všichni chtějí pomoci. A jak je to, když čekáte druhého potomka? Ticho po pěšině. Najednou žádná rada nepřichází. Přitom mít jedno dítě, nebo děti dvě je obrovský rozdíl. Ve všem. Vybrali jsme dvanáct věcí, které vás možná s příchodem druhého dítěte překvapí.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Cítíte vinu, jakou jste si nikdy neuměla představit

Cítíte se provinile kvůli tomu, že trávíte tolik času s miminkem a nevěnujete se staršímu sourozenci. Pak si hrajete se svým prvorozeným a sžírají vás pocity viny, že zanedbáváte to maličké.

Bojíte se, že nebudete mít ráda druhé dítě stejně jako první? Nejste sama

Přejete si strávit každou sekundu s každým ze svých dětí a zároveň je vaším největším přáním strávit 30 minut sama v koupelně. Je to neustále se opakující cyklus. Tento pocit viny nikdy nezmizí, jen bude možná časem méně intenzivní.

Témata: Video, Kojení, Batole, Péče o dítě a jeho výchova, Miminko, Rodina a vztahy, Dítě je na světě, Zvídavé batole, Tomáš, Děti, Druhé dítě, Dvojnásobná matka, Obrovský rozdíl, Vzájemné pouto, Nákupní vozík, DVD, Vnouče, Věc, Šátek, Koupelna, Pocit viny, Druh, Pěšina, Nik, Šťastné dítě