10 důvody proč miminko momentálně nemít

Jestli jste se právě lekla titulku, nebojte se, nechceme vám vnucovat osamělý život bez dětského smíchu. Ovšem v životě jsou někdy situace, kdy je lepší si na miminko prostě ještě počkat. A jaké to jsou?
10 důvody proč miminko momentálně nemít
Nějak nám to neklape
Bohužel i to se někdy v životě stává, že to krásné ze vztahu se někdy trochu vytrácí. Pokud si ovšem myslíte, že rozpadající se lásku slepíte tak, že otěhotníte, není to pravda. Miminko prostě nic nezachrání a vy si koledujete, že budete žít v nespokojeném svazku nebo s ním zůstanete sama. Raději si tedy počkejte na toho pravého a pak s ním mějte kupu dětí.

Dostala jste nabídku snů
Hrozně dlouho na sobě pracujete a teď se vám to konečně povedlo, dosáhla jste kariérního postupu. Jenže váš přítel by vás raději viděl doma uprostřed plínek a dudlíků. Pokuste se mu vysvětlit situaci, jaká je to pro vás šance a snažení o miminko trochu odložit. Pokud vám není čtyřicet, tak děťátko může ještě chvíli počkat. Jinak totiž hrozí, že svému partnerovi neodpustíte, že jste vzdala svůj sen a mateřství mu (i sobě) pěkně osladíte. A to má daleko k pohodovému mateřství.

Rodina na vás tlačí
„Janičko, tak když to bude, já bych tak ráda byla babička,“ je první věta, kterou vás častuje vaše i jeho maminka. Jistě je chápete, ale vy tlukot biologických hodin ještě neslyšíte. A pokud ho neslyšíte, tak to nedělejte. Miminko byste mělo přijít z lásky a ne proto, že chcete udělat radost své rodině.

Právě jste přišla o práci
I když jste o miminku už přemýšlela, ztráta zaměstnání ale není příhodná doma. I když to vypadá ideálně, že vlastně nemáte práci, tak můžete zůstat rovnou doma, ublížilo by vám takové rozhodnutí finančně. Nejprve si tedy najděte místo, rozhodně v něm nějakou dobu setrvejte (otěhotnět hned po zkušební době by bylo vůči novému zaměstnavateli poměrně sprosté) a pak začněte plánovat rodinu.

Partner si vás chce pojistit
Váš partner na vás chorobně žárlí. Bez něj nemůžete jít sama nikam a v poslední době mu vadí i to, že jste dlouho v práci. Takže vás přemlouvá, že nazrál čas pořídit si miminko. Možná vypadá jeho přání ušlechtile, pravda je ovšem taková, že si vás chce pojistit, abyste zůstala doma. Vše si pořádně rozmyslete mít miminko se žárlivcem může přinést do budoucna jen nepříjemnosti. A zkuste přehodnotit i víš vztah.
 
Klepněte pro větší obrázek 

Nemáte vlastní bydlení
Tím samozřejmě nemyslíme, že musíte mít byt nebo dům v osobním vlastnictví. Když ale obýváte třípokoják na sídlišti s dalšími pěti spolubydlícími, tak tu na miminko vážně místo ani klid není. Jestli tedy toužíte s přítelem po děťátku, sežeňte si nejdříve bydlení byť by to byla nájemní garsonka – budete tam sami.

Nemoc miminko odloží
Bohužel i to se někdy stává. I obyčejné klíště, od kterého chytíte boreliózu, může pořádně zamávat se zdravím. A podlomené zdraví ať se to týká vás nebo vašeho partnera není moc dobrou vstupenkou do nové etapy života, Nejprve se pořádně uzdravte, načerpejte síly a pak až hurá na miminko.

Čeká vás odloučení
V lepším případě váš přítel dostal lukrativní pracovní nabídku jenže na dva roky v Saudské Arábii. V tom horším musí jít odpykat trest do vězení (bohužel to se také občas stává). Ať tak či tak ani jedno není dobrý důvod pro to počít dítě. Využijte nucené pauzy a přehodnoťte svůj život, třeba dojdete k myšlence, že s tímhle mužem dítě prostě nechcete. Mít dítě, zatímco ON je v cele je totiž romantické leda na plátně kin.

Máte problémy s váhou
Samozřejmě tím nemyslíme 5 kilo navrh, které občas v životě trápí každou z nás. Mluvíme o pořádné nadváze, se kterou se snažíte bojovat ze všech sil. Určitě byste měla svůj boj vyhrát ještě před tím, než „do toho“ přijdete. Nadváha totiž komplikuje těhotenství, nemluvě o tom, že váha ještě může jít nemilosrdně nahoru a nadbytečná kila by se vám pak shazovala ještě hůř.

Je vám osmnáct nebo padesát
Připadá vám to jako špatný vtip? Ne, po miminku opravdu někdy touží i velmi mladé dívky. V tomto věku je ale lepší svůj sen o trochu posunout, máte toho ještě tolik před sebou, vzdělání, cestování a o to vše byste mohla přijít. V případě, že je vám nad padesát byste už své dítě vážně mít neměla, síly ubývají s tím se nedá nic dělat. Je tedy lepší si počkat než budete babička. Chybí-li vám dětské štěbetání opravdu moc, tak vezměte dvakrát týdně místo dobrovolnice v nějakém dětském centru, užijete si mrňat do sytosti.

Text: Eliška Zikmundová
 

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články