Wow. Byla jsem těhotná. Poprvé!

A stejně jako každá lehce pološílená a natěšená prvorodička jsem nakoupila a poctivě přečetla snad všechny možné příručky, které kdy o dětech byly napsány. Jistě, pak už jsem věděla, jak dítě přebalit, jak bojovat s opruzeninami, jakým způsobem umixovat první mrkev, jak ho odstavit od mateřského mléka…. Ale víte, co zásadního v těchto knihách chybí? Podělím se s vámi o poznatky nasbírané za prvních 20 měsíců mého mateřství.
Wow. Byla jsem těhotná. Poprvé!
  1. Ano, miminko dokáže spát klidně tři hodiny v kuse. Ale ve chvíli, kdy si dáte konečně nohy nahoru a uvaříte kávu (v tu dobu bohužel jen bezkofeinovou) zaručeně se vzbudí.
  2. Určitě si pokaká nejen plínku, ale i bodíčko i fusak v kočárku ve chvíli, kdy jste si doma v tom fofru zapomněla přebalovací tašku i vlhčené ubrousky
  3. Když čůrá ve stoje, zvedá při tom nožičku jako pejsek.
  4. I když už nemůže večeři, vždy se do něj vejde ještě pár sušenek nebo křupínů
  5. Zvládne bez problémů vyndavat věci ze skříně či šuplíku rychleji než vy je dokážete skládat zpět.
  6. Neomylně pozná důležité věci jako cestovní pas nebo mobil a dokáže je schovat na bezpečné místo, které jen tak neobjevíte. Já nedávno náhodou objevila klíče od auta v prášku do myčky.
  7. Když si myslíte, jak máte hodné dítě, protože si už pět minut samo hraje v ložnici, zjistíte, že je to proto, že právě objevilo pytlík buráků, které vám právě rozhazuje po posteli.
  8. S lopatkou a smetáčkem budete chodit a zametat drobky i drobečky zhruba čtyřiatřicetkrát denně.
  9. Čisté oblečení vydrží zhruba 30 minut. Takže po nějaké době začnete fleky na oblečení prostě ignorovat.
  10. Jednodušší je obléct hadí ocásek, než dítě!

A víte, co je na tom ten největší paradox? Že i přes to všechno je mateřství ta nejkrásnější věc na světě. I když to zní sebevíc jako klišé. Končím s výčtem a jdu to nejlepší mého života, svojí dceru Adinu, obejmout!

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články