Vyvíjí se mé dítě správně?

Jak to, že se ještě nepřetáčí? Proč stále nemluví? Kdy se konečně naučí soustředit? Možná si i vy kladete podobné otázky a hledáte na ně odpovědi.
Vyvíjí se mé dítě správně?

S hledáním odpovědí by vám mohly pomoci následující tři publikace, které pojednávají o vývoji dětí a jejich výchově.

Vývoj dítěte do jednoho roku aneb Jak to vidí lékař a jak táta
autor: MUDr. Martin Gregora

Celobarevná publikace úspěšného pediatra seznamuje rodiče měsíc po měsíci s psychomotorickým vývojem dítěte od narození do prvních narozenin. Autor doporučuje vhodnou stravu pro jednotlivá měsíční období kojence, upozorňuje na povinná a doporučovaná očkování a radí s léčbou běžných onemocnění. Cenná je kapitola o péči o nezralé novorozence a originální autorské postřehy z vlastní otcovské zkušenosti.

Klepněte pro větší obrázek

Vývoj dítěte v 1. – 3. roce
autor: Simona Lazzari

Rodiče malých dětí potřebují kromě rodičovské lásky, instinktu a trpělivosti ještě fundované a ověřené informace, které jejich výchovnou snahu zodpovědně podpoří. Simona Lazzari, kvalifikovaná a zkušená instruktorka pro pohybový, sociální a psychický rozvoj malých dětí, poskytuje ve své příručce praxí ověřené rady a postupy týkající se jak psychologie, tak motoriky kojenců a batolat. Autorka se dotýká rozvoje řeči a intelektu, ale i tématu osobní hygieny a stravovacích návyků, nabízí náměty pro rozvoj pohybových dovedností a jemné motoriky. Aktivní rodiče najdou v knize inspiraci pro společné hry doma, v přírodě i v dětském kolektivu. Knihu uzavírají informace o cestování s dětmi a péči o nemocné dítě.

Klepněte pro větší obrázek

Proč jsi stále tak neklidný?!
autor: Tomáš Novák

Všichni se ve svém pracovním i soukromém životě setkáváme s tak trochu zvláštními osobnostmi - lidmi neklidnými, nesoustředěnými, neobratnými, zbrklými, citově labilními. Jejich psychická nevyrovnanost může být důsledkem tzv. lehké mozkové dysfunkce - nepatrného poškození mozku při porodu nebo brzy po něm. U dětí je všeobecně známý projev neklidu, nesoustředění, příliš široké pozornosti, méně známá je však skutečnost, že stav přetrvává do určité míry až do dospělosti. Mnoho už dávno zletilých lidí s diagnózou lehké mozkové dysfunkce patří mezi ty, kteří často mění práci, partnery, obtížně se s nimi žije a spolupracuje. Kniha zkušeného poradenského psychologa Tomáše Nováka detailně, s empatií i s nadhledem popisuje dopad lehké mozkové dysfunkce na každodenní život dětí i dospělých. Poradí také, jak pomoci dětem s LMD a jejich rodičům zvládnout úskalí školního vzdělávání.

Klepněte pro větší obrázek

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články