Vyhněte se čekání u pokladen!

Pospícháte s nákupem domů, ale všechny pokladny jsou beznadějně obsazené? Neztrácejte čas čekáním ve frontách a přejděte rovnou k těm samoobslužným.
Vyhněte se čekání u pokladen!

Na menší nákup jsou ideálními pomocníky. Jejich obsluha je jednoduchá, takže ji zvládne každý. Princip lze shrnout do třech základních úkonů: skenování zboží, platba a odběr účtenky. Že nevíte, jak na to? Tak se držte následujícího postupu.

Malé položky z košíku postupně vyndejte a přejeďte jimi přes zabudovanou čtečku (čárový kód přitom musíte nasměrovat proti červenému světlu). Po naskenování je vždy odložte na váhu vedle. Těžké a špatně přenosné zboží, jako například balíky s vodou, načtěte pomocí ručního skeneru. Pokud položky čárový kód nemají (pečivo, ovoce či zelenina), zadejte je prostřednictvím ikonek na obrazovce.

Až budete mít nákup vyskládaný na váze, zvolte si přes monitor způsob placení. Při platbě v hotovosti vložte mince nebo bankovky do příslušných přihrádek. Jestliže platíte kartou, vložte kartu do označeného prostoru a zadejte PIN. Poté už jen odeberte účtenku – a hotovo!

Samoobslužné pokladny využívá stále více zákazníků, což potvrzuje i Michael Šperl, tiskový mluvčí Kauflandu: „Samoobslužné pokladny jsou mezi nakupujícími pro svoji jednoduchost a praktičnost velmi oblíbené. Proto jimi hodláme v budoucnu vybavit další prodejny. Zákazníci nemusí mít obavu, že manipulaci s pokladnami nezvládnou. V případě potřeby jim na místě poradí ochotný a zkušený personál.“

Používáním samoobslužných pokladen se vyhnete zbytečnému čekání ve frontách. Ideální jsou zejména pro malé nákupy o několika položkách. Kromě toho vám umožní vyzkoušet si alespoň na chvíli roli prodavačky, což také není k zahození.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články