Vychytávky do holčičího pokojíčku

Tak jako každý týden i tentokrát jsme pro vás připravili několik interiérových tipů. Dnes jsme si posvítili na holčičí pokojíčky a doplňky, které by jim mohly slušet.
Vychytávky do holčičího pokojíčku

Není stěna jako stěna

Lepší prostor na výtvarné řádění než je celá stěna pokoje si těžko můžete představit. Popusťte uzdu fantazii a z fádní plochy udělejte něco výjimečného. Dejte se do toho i s dětmi, které vám mohou pomáhat. Jednodušší pro lepení aplikací je tapetový podklad, protože tak vlastně lepíte na papír. Obrázky lépe drží a až jim děti odrostou, strhnete je společně s tapetami. Pro lepení přímo na stěnu je lepší využít samolepící tapety a fólie, které se prodávají v různých barvách než využít lepidlo. Aplikace samolepících tapet je jednoduchá a nebudete mít stěny upatlané od lepidla. Kdo ale chce udělat obrázky plastické a využít látku nebo filc, ten se samozřejmě bez lepidla neobejde.

Klepněte pro větší obrázek

Sovičky, strom a kytičky nalepila šikovná maminka z textilu, ale můžete udělat i jen papírové aplikace.

Klepněte pro větší obrázek

Květinová stěna je jednoduchá, ale efektní. Stonky kytiček namalujte a květy vytvořte z látky.

Klepněte pro větší obrázek

Zakomponování poliček mezi větve na zdi namalovaného stromu je hezký nápad.

Klepněte pro větší obrázek

Motýlky, kterými stěnu lehce dozdobíte, vytvoříte z papíru. Můžete je vystřihovat s dětmi. Na stěnu je nalepíte oboustrannou lepenkou nebo speciálním lepidlem.

Korálkové světelné šňůry

Klepněte pro větší obrázek

Strohé stínidlo na stropní světlo můžete proměnit v romantický holčičí kousek šňůrami korálků. Můžete volit různé barevné kombinace. Jakmile světlo rozsvítíte, rozzáří se korálky barevnými odlesky. 

Deštníková stínidla

Klepněte pro větší obrázek

Už jednou jsme deštníky při úpravě dětského pokojíčku zmiňovali jako základ pro baldachýn nad holčičí postel. Tady je šikovná maminka využila místo širmu na stropní lustr. Deštníky ještě dozdobila korálkovými šňůrami. Vypadá to úžasně.

Lahvové kouzlo

Klepněte pro větší obrázek

Do matné lahve od vína nebo šampusu, kterou můžete pomalovat barvami na sklo, vložte obyčejná barevná vánoční světýlka. Tlumené barevné světlo z pokoje rázem udělá útulné království.

Holčičí skříňky


Klepněte pro větší obrázek

Komu není proti mysli upravovat starý nábytek z bazaru nebo po babičce, tomu by mohl přijít vhod tenhle jednoduchý trik. Šuplíčky jsou obroušené a polepené zbytky látek. Skříňka rázem získá veselejší a zajímavější vzhled.

Klepněte pro větší obrázek

• Obyčejné mašličky a co nadělají parády. Z fádně vypadající skříňky je během několika minut ryze holčičí kousek nábytku. Jak snadné.

Zrcadlo, zrcadlo...

Klepněte pro větší obrázek

Na tomhle opravdu není nic složitého, ale výsledek je kouzelný. Obyčejné zrcadlo jednoduše dokreslíte jako květinu, můžete z něj vytvořit i střed pro sluníčko nebo jej zakomponujte do obrazu jaký vás napadne. Fantazii se meze nekladou.

Stoleček pro baletku

Klepněte pro větší obrázek

Starý stoleček dostal druhou šanci, když se dočkal bílého nátěru a zespodu desky byl nalepen růžový šifon. Rázem se z outsidera stal hlavní hrdina pokojíčku.

Trochu jiné záclony

Klepněte pro větší obrázek

Pusťte k vodě obyčejné záclony nebo kýčovité kousky s dětskými motivy. Společně s dětmi můžete vytvořit takovéhle netradiční záclonky. Vystřihněte různobarevná filcová srdíčka, vytvořte z nich šňůru a jednotlivé šňůry pak ve stejných rozestupech připevněte na látkovou légu nebo pevnější popruh, abyste mohli záclonu snadno umístit na konzoli.

Klepněte pro větší obrázek

• Stejným způsobem můžete udělat i tuhle mašličkovou záclonku. Jednoduše vyberete mašle, které se vám líbí a našijete je vedle sebe na popruh nebo légu. Pokud chcete, aby v pokoji bylo více světla svážete stuhy k sobě, pokud je chcete jako clonu, necháte je „rozpuštěné". Holčičímu pokoji mašličková záclona náramně sluší.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články