Vlasy i pleť si žádají po zimě speciální péči

Po vyčerpávající zimě je nejvyšší čas pořídit si péči, která vaši pleť i vlasy opět probudí k životu.
Vlasy i pleť si žádají po zimě speciální péči

Záchranná mise
Nejdříve se vrhněte na důkladnou regeneraci. Funguje to stejně, jako když po těžké námaze potřebujete odpočinek, dobré jídlo a pití, abyste se opět cítily fit. I vaše pleť a vlasy zkoušené nepřízní počasí potřebují načerpat novou energii, živiny a vláčnost. Jedině tak se opět dostanou do dobré kondice.

Tvář
Objevují se vám na obličeji velmi suchá místa s drobnými šupinkami? Trápí vás zarudlá pleť, která v jednom kuse svědí a pne? To je jasný signál, že jste ji dostatečně nechránily před chladným počasím. Nabídněte jí péči, kterou si zaslouží. Uvidíte, odvděčí se vám. Přestane být podrážděná, vysušená a přecitlivělá. 

Vlasy
V zimě vaše vlasy utrpěly nejen mrazivým počasím, ale i mechanickým poškozením. Neustálé oblékání roláků a nošení čepic a šál udělalo své. Vlasy ztratily svou vláčnost a pevnost, jsou suché a křehké, mají tendenci se třepit na koncích i praskat v délkách. Prospěje jim, když je necháte lehce sestřihnout a nabídnete jim hloubkovou ozdravnou kúru, která jim navrátí ztracený lesk.

Tělo
Co vidíte, když si pokožku těla pořádně prohlédnete? Nacházíte suchou olupující se kůži na nohou a rukou? A co cítíte? Nepříjemné pnutí a svědění. Potom neváhejte a nabídněte vyčerpané pokožce pořádnou porci živin. „Skvěle vám poslouží tělová másla, která jsou vhodná nejen pro každodenní péči, ale i jako maska pro výrazně suché partie. Stejně tak oleje můžete použít ke zvláčnění pokožky i jako přísadu do koupele,“ doporučuje Veronika Knappová, kosmetička FAnn beauty centra.

Správná volba
Stejně jako na jaře měníte teplé oblečení za lehká sáčka a šaty, měly byste obměnit i svoji kosmetickou výbavu. Poradíme vám, bez čeho se v nastávajícím období neobejdete.

Tvář
Odlehčete své pleti a vyměňte hutné krémy za ty s lehčí konzistencí a s rozjasňujícími, zvláčňujícími a antioxidačními schopnostmi. „Po zimě vaše pleť ocení zejména ucelenou hydratační péči v podobě denního krému s UV ochranou, očního krému, séra a nočního krému,“ radí Veronika Knappová.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články