Víte, že opalovací krémy neexistují?

Přiznejme si, kdo z nás používá jiný výraz než opalovací krém. Spojení "opalovací krém" nebo "krém na opalování" jsou z odborného hlediska nesprávné. Nejedná se totiž o produkt, díky kterému se výhradně opálíme.
Víte, že opalovací krémy neexistují?

Produkt má chránit kůži před nebezpečným vlivem UV záření, které může způsobit její spálení. Správně tedy hovoříme o produktu sluneční ochrany nebo o fotoprotektivním produktu.

I výraz opalovací mléko je nesprávný, protože v tomto případě hovoříme zpravidla o lociu a definujeme tak konzistenci a složení přípravku. Další varianty mohou být fotoprotektivní gely a krémy.

Společnost Spirig Eastern s produktovou řadou Daylong zrealizovala začátkem května 2013 prostřednictvím společnosti Datank průzkum o vztahu Čechů k opalování. Z tohoto průzkumu vzešlo, že sluneční ochranu využívá pouze 60 % lidí. Dalších 27 % respondentů uvedlo, že se zdržují ve stínu, aby se ochránili před sluncem. Alarmující však je, že každý sedmý dotázaný se před slunečními paprsky nechrání vůbec. Více informací na www.daylong.cz

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články