Víte, jak spíte?

Také máte v noci v posteli malého vetřelce, kvůli němuž se nemůžete pořádně vyspat, o manželském životě nemluvě? Nejste sami.
Víte, jak spíte?

Od chvíle, co se vám narodilo dítě, je všechno jinak. Především spánku si moc neužijete. Že budete v noci k miminku vstávat, to jste tušili, ale že se nevejdete do vlastní postele, o tom většina chytrých knih mlčí. Zkušenosti rodičů jsou ale jasné – většina dětí touží v noci po rodičovském teple a blízkosti. Miminka se z pláče uklidní jenom ve chvíli, kdy je vezmete k sobě do postele, a už chodící mrňousci klidně přeťapou celý byt, aby se v kteroukoli noční hodinu nekompromisně nacpali do vaší postele. A umějí se roztahovat tak moc, že se nevyspíte. Jak už jsme říkali, o téhle dětské spací roztahovačnosti chytré knihy mlčí, ale protože zkušenosti rodičů na celém světě jsou stejné, vznikla legrační tabulka znázorňující různé styly spaní s miminkem v manželské posteli. Jaký je ten váš?

Klepněte pro větší obrázek

1/ První pozice je jasná – jeden z vás má prostě smůlu a nemusíme ani nahlížet do statistik, abychom věděli, že tím, kdo si musí jít hledat jiné místo na spaní, je většinou muž. Buď přijde do postele pozdě a jeho místo je už nekompromisně zabrané, a nebo se mimčo v noci tak roztahuje, že muž svůj boj o kousíček prostoru raději vzdá. Kdo ví, jestli to ti chytří mrňousci nedělají schválně, aby měli maminku jen pro sebe.

2/ Mimčo zapřené mezi vámi zaručuje, že se ani vy ani partner pořádně nevyspíte, protože hrozí, že se oba každou chvíli z postele zřítíte. Dítě je ale ráno samozřejmě vyspané dorůžova.

3/ Tahle pozice je nazvaná Stalker a je to naprosto výstižné. Dítě si sedne mezi vás a pozoruje, jak spíte, respektive jak nespíte, protože i tohle jeho ‚tiché posedávání‘ vás samozřejmě vzbudí.

4/ Sněžný andělíček je v případě této pozice také výmluvný název. Dítě vrtící se a točící se dokola uprostřed postele opět zaručuje, že ráno budete mít kruhy pod očima, rozlámaná záda a o odpočatosti nemůže být ani řeč.

5/ Kdo zná postavičky z kreslených počítačových her, pak zná siláka Donkey Konga. I takováhle pozice, kdy je dítě králem postele a vy jste vytlačeni do zóny nohou, kde se s partnerem snažíte noc nějak přežít, není nijak výjimečná.

6/ Mimčo sice poslušně ležící na jednom místě, ale zato s neposednýma ručičkama je opět zárukou nevyspání. Neustálé dloubání do zad vás rozhodně sladce snít nenechá.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články