Věděli jste, že si můžete pronajmout novorozeneckou postýlku?

První půjčovna unikátních postýlek pro novorozence zahájila na Den dětí ostrý provoz. V Česku zcela ojedinělá služba nabízí pronájem speciální první postýlky, kterou profesionálové používají v porodnicích pro péči o čerstvě narozená miminka. Nyní si mohou české maminky půjčit tuto postýlku i na doma.
Věděli jste, že si můžete pronajmout novorozeneckou postýlku?

„Nejbezpečnější a nejpraktičtější variantou, jak mít miminko 24 hodin doma v bezpečí, je speciální kojenecká postýlka, s níž se maminky setkávají na novorozeneckém oddělení a kterou si lze zapůjčit při odchodu z porodnice. Je pojízdná, lehká a snadno se omývá,“ uvedla Andrea Horáková, vrchní sestra dětského oddělení Nemocnice Karlovy Vary. Postýlky MiMi nabízí půjčovna společnosti Linet, která je zároveň vyrábí.

Hlavní výhodou postýlky je garance bezpečí miminka, ale i méně námahy pro matku v náročném období šestinedělí. Postýlka je stabilní, nehrozí pád nebo jiný úraz novorozence. Náklon postýlky pomáhá jako prevence při ublinkávání nebo při zhoršené průchodnosti dýchacích cest při nemoci. Postýlka je plně kompatibilní s monitorem dechu. Navíc je mobilní a její kolečka umí překonat i mírné překážky. Volitelná a jednoduše nastavitelná výška postýlky se přizpůsobí postavě maminky, takže se nemusí nezdravě ohýbat a ničit si záda.

Klepněte pro větší obrázek

„Při testovacím provozu půjčovny jsme zaznamenali jednoznačně pozitivní ohlasy, proto jsme se rozhodli pronájem novorozenecké postýlky maximálně podpořit,“ sdělila Romana Loumová, manažerka projektu. Slavnostní otevření půjčovny tak provázelo spuštění nových internetových stránek www.prvnipostylka.cz, kde je kromě vyčerpávajících informací o vlastnostech a výhodách postýlky k dispozici také on-line objednávkový formulář.

„V Česku se v loňském roce narodilo přes 108 tisíc dětí. Ačkoliv trend porodnosti je klesající, věříme, že půjčovna má vzhledem k velikosti trhu značný potenciál,“ prozradila Romana Loumová. „Stoupá totiž počet aktivních mladých matek, které začnou pracovat z domova už záhy po porodu. Pro tyto ženy jsou speciální mobilní postýlky skvělým řešením,“ dodala.

Zatímco v Česku je pronájem potřeb pro děti doslova v plenkách, v zahraničí funguje už několik desetiletí. Například ve Velké Británii je síť půjčoven i jejich sortiment rozsáhlý a půjčovny mají dokonce svoji asociaci (BEHA – Baby Equipment Hire Association). Ještě vyspělejší prostředí je v USA, kde mají jednotlivé půjčovny desítky poboček po celé zemi.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články