Vaše příběhy: Porod ve Frýdku-Místku

Vybíráte porodnici? Zkušenosti maminek vám možná pomohou. Porod dvojčátek ve Frýdku-Místku byl bolestivý, ale krásný zážitek. 11. května holčičky oslavily 1. narozeniny. Blahopřejeme!
Vaše příběhy: Porod ve Frýdku-Místku
Můj porod dvojčat byl pro mě silný zážitek. Tak tedy, bylo 9. 5. 2009, sobotní dopoledne a já jsem společně s mamkou vyrazila do porodnice. Porod mi měli vyvolávat až v úterý, ale já šla už v sobotu, necítila jsem se dobře. Obrovské otoky nohou i rukou, vysoký tlak, točení hlavy – prostě už veliká zátěž pro mé tělo. Dorazily jsme do porodnice, tam mě vyšetřili a přijali na pokoj. Počkala jsem si pod dozorem lékař ů na pondělí, kdy mi mohli zavést tabletu. Vůbec jsem nepociťovala žádný strach.

Vyvolávaný porod
Bylo pondělní ráno 11. 5. 2009, v 7 hodin jsem šla na vyšetření. Museli mi odsát u čípku dvě cysty a poté mi zavedli tabletu na rozběhnutí kontrakcí. Byla jsem ve 37. tt + 5 dní, takže už se klidně mohlo rodit. Sice to už je téměř rok, ale pamatuji se, že jsem po zavedení tablety měla jít na pokoj a za hodinu se dostavit na porodní sál. Od osmi hodin mi začaly menší bolesti a do devíti se začaly stupňovat. Byla jsem napojená na monitor a obloučky tam pěkně skákaly. V devět hodin se pan doktor rozhodl pro zavedení druhé tablety, a to teprve začalo „točo“. Praskla mi voda, ohromné bolesti. Pode mnou potopa. Silné bolesti, jednu za druhou, jsem rozdýchala. Bylo to k nevydržení.

Porodní asistentka mi poradila jít do sprchy, vstát pro mě bylo strašné. Ale co se mi nestalo: byl tam balon a já, že si sednu, ale podklouzlo mi to a já sebou praštila na dlaždičky. Ale žádná křeč – zvedla jsem se a posadila znova, bylo mi už do pláče... Už to bude! Hurá! Ve sprše jsem se necítila moc dobře, šla jsem zpátky a radši si lehla, sem tam jsem se opřela o postel a rozdýchávala ve stoje. Už ani nevím, kolik bylo hodin, rozhodli se pro klystýr. Po pěti minutách od naplnění jsem šla na záchod a při těch ukrutných bolestech se svíjela a čekala, až to bude za mnou a budu se moci jít osprchovat.
 
Klepněte pro větší obrázek

Po sprše se podíval pan doktor na kolik jsem otevřená, uslyšela jsem: BUDEME RODIT. V duchu jsem volala HURÁ a na druhou stranu mě popadl strach z toho, že to nezvládnu... Sestup hlavičky mě dost bolel, ale pak už jsem bojovala. Přišel nějaký jiný pan doktor. Říkali, že jsem narazila na nejlepšího pana doktora. Hodně mě podporoval. Po několika kontrakcích jsem ve 12:55 porodila Natálku. Vážila 2900 g a měřila 48 cm, ukázali mi ji a odnesli na převážení atd. Poté jsem měla takovou bouli na pravé straně břicha, vypadalo to srandovně, ještě jsem musela porodit jedno miminko. Za 5 minut byla venku Michalka s mírami 2600 g a 46 cm. Byl to opravdu nádherný pocit. Až pak jsem si všimla, kolik lidí z personálu porodnice, od doktorů po sestřičky, se přišlo podívat na můj porod dvojčátek. Pan doktor, který mi zaváděl druhou tabletu, mi přišel pogratulovat. Pochvala od lékařů Dokonce se mě pak i zeptali, zdali nejsem porodní asistentka, že jsem porod tak hezky zvládla. Moc mě to potěšilo.

Pořád si říkáte, že porod nikdy nezvládnete, ale když to přijde, tak už to musíte zvládnout, ať chcete, nebo ne. Já ani nechodila na žádné přípravné kurzy, jen jsem byla asi pětkrát na cvičení na balonech. Ani mě nenastřihávali, jen mě šili trošku vevnitř, ale i tak jsem se cítila, jako by tam dole toho bylo hodně k hojení. Po dvou hodinách mě odvezli na pokoj a já si užívala miminek. Sice jsem v porodnici skoro nic nenaspala, ale teď bych na pár minut vrátila ten čas, kdy už jsem měla po porodu, nebo i ty chvíle s bříškem, prostě to pro mě bylo moc krásné období, i přes to všechno trápení u porodu a nevolnosti v těhotenství, stojí to za to.

Milý personál Frýdecká porodnice je moc fajn a tímto bych chtěla poděkovat sestřičkám na poporodním oddělení, které byly moc milé a ochotné, všem doktorům, kteří o mě pečovali, a porodní asistentce. Je mi moc líto, že si nepamatuji jména, ráda bych je tady uvedla. Takže moc přeji všem maminkám, ať už ve frýdecké porodnici nebo v jiné, ať o ně pečuje tak příjemný personál jako o mě a ať mají co nejpříjemnější zážitky z porodu a po porodu. Verča 
 

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články