Váš příběh: Zvolila jsem lokální anestezii, nechtěla jsem o nic přijít

Prvního synáčka jsem rodila v porodnici daleko od domova, takže za mnou nemohla rodina přijet tak často. Proto jsem si na druhý porod vybrala porodnici v Čáslavi, a nikdy jsem nelitovala.
Váš příběh: Zvolila jsem lokální anestezii, nechtěla jsem o nic přijít

Vzhledem k mému předchozímu zdravotnímu stavu a komplikovanému porodu prvního synka, jsem měla naplánovaný porod císařským řezem na 28. 4. 2011. Nevěděla jsme vůbec, do čeho jdu a trošku se obávala.

Den před plánovaným CS jsem nastoupila ráno do porodnice. Přijala mne moc milá porodní asistentka a mezitím, co jsme byla připojená na monitor, sepisovala příjem. Miminko spinkalo a vůbec se nehýbalo, tak mne přivolaná paní doktorka poslala na ultrazvuk. Kromě malého množství plodové vody se zdálo vše v pořádku, tak to opravdu vypadalo na porod až druhý den.

Avšak po druhém monitoru rozhodl pan primář, že bude lepší, když miminko půjde ven hned. Přes slzy jsem neviděla, opravdu jsem se o něj moc bála. Stihla jsem jen zavolat manželovi, že budeme rodit dnes, ať hned přijede a už se jelo na sál.

Rozhodla jsem se pro lokální anestezii, chtěla jsme vědět o všem, co se bude dít. Moc milá anestezioložka mi vše vysvětlila, a injekce vůbec nebolela, jak mě mnozí strašili. Po chvilce jsem začala cítit slábnutí v nohách a začalo se mi dělat hodně špatně. Ale za pár minut to přešlo, a já už se těšila na našeho druhého synáčka.

Matyáška mi vyndal pan primář z bříška v 10:40, vážil 3100g a měřil 50cm. Hned se ohlásil světu velkým křikem a já si mohla ten voňavý uzlíček poprvé opusinkovat. Pan primář mi spravoval jizvy po předchozích operacích, tak jsem si na sále pobyla déle a Matyáška mezitím odvezli na novorozenecké oddělení. Asi po hodině mě vezli na pooperační pokoj a na chodbě už čekal dojatý manžel, který mi hlásil, že je Matyášek krásný.

Opravdu doporučuji porodnici v Čáslavi všem maminkám, je tu moc milý personál, který se vám opravdu věnuje, a můžete si přijít o radu ve dne v noci. Zvláštní dík patří panu primáři, kterému jsem vděčná za zdravého syna a hlavně za krásné zážitky z porodu. Opravdu zde neplatí pravidlo, že čím vetší porodnice, tím kvalitnější personál.
 
Kateřina Hronová

Podělte se i vy o svůj porodní příběh! Své příspěvky - text a fotografie posílejte na e-mail: lucie.fumfalkova@mojebetynka.cz

 

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články