Váš příběh: Na naši malou jsme čekali pět let zcela zbytečně!

Ahoj maminky a čekatelky, tak jsem se konečně odhodlala i já napsat. Moc se mi líbil článek o tom, proč nemohu otěhotnět, neb i naše malá Elen je, jak se říká, ze zkumavky.
Váš příběh: Na naši malou jsme čekali pět let zcela zbytečně!

Maminky vydržte a nevzdávejte to, my jsme se pokoušeli o naší mladou pět let. Pokud si budete vybírat kliniku, opravdu si najděte dostupné recenze, diskuze a popovídejte si s někým, kdo tam už chodil. My to neudělali… Vybrala jsem si kliniku, která byla nejblíže a ouha: dva a půl roku pryč, dva pokusy také pryč, o inseminaci 6x ani nemluvím. NENECHTE SE ODBÝT A VYŽADUJTE PĚKNĚ VŠECHNA MOŽNÁ VYŠETŘENÍ. Nám je v první klinice nedělali, jen ten na spermie a u ostatních to prý nebylo potřeba. Ale bylo, už to vím… Při druhém pokus mi došla už trpělivost a také mi vadilo, jak to tam mají jako na běžícím pásu a ani si neváží nás pacientů a to tam člověk nechává dost peněz.

Změnila jsem kliniku, kde byl úplně jiný přístup a milé prostředí. Přístup byl jiný hned na začátku, když si doktor kontroloval papíry, co jsem si vyžádala na minulé klinice, což byl mimochodem také tvrdý oříšek a o tom, že chci převést embrya ani nemluvím. Doktor se mě ptal, kolik beru léků na štítnou žlázu. Já na něho koukala a tvrdila mu, že ji mám zdravou a on, že kouká na výsledky, kde jasně vidí, že je nemocná. Samozřejmě měl pravdu a já na ni již beru léky. Pak mě poslal i na „profuky“ a jiné testy, které by měli běžně dělat i v té první vyhlášené klinice. Zkrátím to, převezená vajíčka po rozmražení nevyhovovala standardům nové kliniky, prý taková ani nezamrazují. A tak jsem celý proces odběru absolvovala potřetí. No a máme hned na první pokus u nich nádhernou holku a ještě osm vajíček v rezervě.

Takže za těch pět let jsem absolvovala 3x IVF, 8x inseminaci, měla jedno zamlklé těhotenství, což se podařilo přirozeně a dostalo mě to úplně nervově na dno, dokonce jsem měla prášky na nervy. Také jsem těmi všemi hormony nabrala 20 kg, o tom, že nás to stálo 150 tisíc, ani nemluvím. Ale co by člověk pro toho drobečka neudělal, že! My se vzdali všech dovolených a šetřili, jak se dalo.

Také nám radili známé: pořiďte si psa a hlava se vyčistí. No, my už máme dvě fenky - jedna má čtyři roky a druhá tři. Ono se radí těm, co už mimčo mají, moc dobře, jako mně teď.  Ale nejste v tom samy! I já se vyhýbala kamarádkám, které už doma mimčo měly a dávaly si schůzky někde večer v kavárně bez dětí. I já probrečela každou menstruaci. Ano, je to normální u nás, které se pokoušíme moc dlouho. Hlavně to chce nedusit nic v sobě a „pokecat“ si o tom s někým. A ty rady, které budete dostávat či dostáváte, třeba ať po sexu děláte stojku a tak, jsou ze začátku fajn, ale když to pak praktikujete několik let, tak už vás to taky nebaví a manžel má pak už z toho jen srandu. Tak se holky nebojte a vzhůru na kliniku!

Martina Bartoňová

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články