Váš příběh: Mně i partnerovi vytryskly slzy štěstí

Bydlíme v Lounech, kde porodnice není. Vybrala jsem si tedy chomutovskou.
Váš příběh: Mně i partnerovi vytryskly slzy štěstí

Od předpokládaného termínu porodu ubíhal den za dnem, až jsme 11. den po termínu na doporučení gynekologa vyrazili do porodnice.

Přijali mě s tím, že když se porod nerozjede přes noc, druhý den mi jej vyvolají.

Viktorku jsme vyvolali
V sedm hodin ráno jsem dostala tablety na vyvolání porodu a přišly kontrakce po dvou minutách. Jelikož jsem moc fyzické bolesti v životě nezažila, bylo to náročné. Následoval klystýr a píchnutí plodové vody. V jedenáct hodin došlo na epidurál.

Následujících šest hodin jsem střídavě usínala, odpočívala, pohupovala se na balonu, až mi porodní asistentka sdělila, že jdeme na sál. Během deseti minut byla Viktorka na světě s 4 100 g a 55 cm. První vteřinky jsem ji měla na břiše. Úžasný pocit! Mně i partnerovi vytryskly slzy štěstí. Po zkontrolování životních funkcí mi Viktorku přiložili k prsu.

Celou dobu mě podporovala porodní asistentka Maruška J., které ještě jednou děkuju. Péče na sále i novorozeneckém oddělení byla výborná. Pokud budu čekat další miminko, určitě půjdu znovu do chomutovské nemocnice.

Monika Fousková, Chomutov

Převzato z časopisu Betynka.

Podělte se i vy o svůj porodní příběh! Své příspěvky i s fotografiemi posílejte na e-mail: lucie.fumfalkova@mojebetynka.cz

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články