V novém roce bez pomerančové kůže? 6 fíglů, jak se zbavit celulitidy

Celulitida není normální stav kůže, který bychom měli tolerovat. A vypořádat se s ní není tak těžké, jak by se mohlo zdát. Pokud dodržíte našich 6 rad, uvidíte pomerančové důlky už jenom v míse s ovocem.
V novém roce bez pomerančové kůže? 6 fíglů, jak se zbavit celulitidy

Vytřeste celulitidu z těla ven

Pohyb je jeden z nejúčinnějších způsobů, jak se můžete celulitidy zbavit. Přitom je vcelku jedno, jaký sport si vyberete. Posilování v tělocvičně nebo moderní twerking si s ní sice poradí rychleji, pomerančové kůže se ale stejně dobře zbavíte i běžnou chůzí. Je jenom potřeba, abyste u cvičení po nějakou dobu vytrvali a nastolili určitou pravidelnost.

Klepněte pro větší obrázek

Masáží k ladnějším křivkám

Nejen po cvičení je pak dobré stehna a zadeček promasírovat. Zabráníte tak bolestem ve svalech, které nastupují většinou druhý den, a dobře prokrvíte pokožku. Pokud si rádi dopřáváte po sportu chvilku v sauně, můžete si nohy masírovat i přímo tam speciálními pomůckami. Ideální přitom je, když máte finskou saunu u sebe doma a nemusíte řešit, kdo vás u toho pozoruje.

Zapoťte se v sauně

Sauna je ale perfektní nejen po cvičení. Můžete si v ní prohřát tělo i kdykoli jindy. Pro ničení celulitidy je jako stvořená. V horkém prostředí se prokrvuje tělo rychleji a dochází k odplavování škodlivých látek. Zvyšuje se pocení, a tím i vylučování nečistot z pokožky. A stejně pozitivní vliv mají na organismus také moderní infrasauny, do kterých mohou i lidé s různými zdravotními problémy.

Vyzkoušejte moderní přístroje

Na odstranění celulitidy existuje v dnešní době velké množství různých potravinových doplňků, speciálních mastí a přístrojů. Některé z nich fungují, jiné jsou spíše moderním výstřelkem. Rozhodně ale nezaškodí, když některé z nich vyzkoušíte. Zajděte třeba na lymfatickou masáž, nebo si dopřejte jiné profesionální ošetření. Ideální je přitom vyzpovídat známé, zjistit, co se jim osvědčilo a co naopak ve zkoušce neobstálo.

Upravte jídelníček

Nejen z hlediska odstranění celulitidy je dobré, když omezíte cukry a tuky ve svém jídelníčku. Vyměňte polotovary za čerstvé potraviny, večerní brambůrky k televizi za zeleninové hranolky a nezapomeňte dodržovat pitný režim.

Popřemýšlejte o změně antikoncepce

Hormonální antikoncepce často způsobí, že celulitidu poznají i ty ženy, kterým se dříve úspěšně vyhýbala. Stejně tak substituční léčba hormony může pomerančovou kůži způsobovat nebo zhoršovat. Pobavte se případně se svým lékařem, jestli není možné léky nahradit jinými, které nebudou mít tyto vedlejší účinky. Nebo v případě antikoncepce vyzkoušejte jinou formu ochrany.

 

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články