Upečte si s dětmi štrúdl se zvířátky

Recept na zvířátkový závin nám poslala Noemi Mikešová z Prahy. Baví ji prý hlavně vykrajování a lepení zvířátek. Vyzkoušejte recept doma se svými dětmi!

Připravte si:
• 5 středně velkých jablek
• 1 listové těsto
• 1 hrst vlašských ořechů
• 1 vejce
• 1 hrst hrozinek
• směs cukru a skořice (podle chuti)
• strouhanku na posypání
• trochu hladké mouky na rozválení
• vykrajována s motivem zvířátek

Jak na to:
Jablka nastrouháme na hrubším struhadle. Na pomoučeném vále rozdělíme listové těsto na dvě poloviny (vzniknou dvě nohy štrúdlu).

Půlku těsta rozválíme do obdélníku, potřeme rozmíchaným vajíčkem a posypeme strouhankou.

Střed těsta rovnoměrně poklademe jablky (může být i jakékoli jiné ovoce).

V průběhu přípravy vykrojíme v rozích rozváleného těsta (zde se bude těsto překládat, proto nevadí, když bude část těsta chybět) pomocí formiček zvířátka, která si dáme prozatím stranou.

Na jablka poklademe podle chuti hrozinky a jádra vlašských ořechů. Nakonec zasypeme cukrem se skořicí.

Štrúdl zabalíme a celý ho potřeme rozmíchaným vajíčkem. Přilepíme vykrojená zvířátka, která také přetřeme vajíčkem a špetkou cukru se skořicí ozdobíme.

Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem při teplotě 170–180 °C asi 20 minut.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře