Tipy na výlet do Prahy

Vyrazit s dětmi na výlet do hlavního města nemusí znamenat jen zajít do zoo, Praha nabízí mnoho dalších zajímavých míst, jen je objevit.
Tipy na výlet do Prahy

Gutovka – Horolezecká stěna, vodní svět, skatepark, minigolf a mnoho dalších radovánek nabízí areál pod širým nebem nedaleko metra Strašnická. Je tu také restaurace, takže si nemusíte brát velké svačiny, všechno pohodlně pořídíte na místě. Největší úspěch mají hrátky s vodou, které oceníte především v horkých letních dnech.

Otevírací doba:

Denně 8–22 hod.

Minigolfové hřiště: 10 - 23 hod.

Pozor, do areálu je zákaz vstupu se psy!

Adresa: Gutova 39, Praha 10

www.gutovka.cz

Klepněte pro větší obrázekMořský svět – Na 350 druhů mořských živočichů v akváriích, z nichž největší má objem 100 000 litrů vody, vrak lodi Bounty nebo pořádně velké žraloky můžete vidět v Mořském světě na Výstavišti v pražských Holešovicích. Pravda, vstupné není nejlevnější, to je hlavní výtka všech návštěvníků, ale na druhou stranu to, co uvidíte tady, nikde jinde v republice nenajdete. Děti budou pestrým světem ryb určitě nadšené a vidět třeba takové krmení žraloků je pořádný zážitek.

Pravidelné akce:

Každé úterý od 15 hod. – krmení žraloků

Každou středu od 15 hod. – krmení středové nádrže

Každý čtvrtek od 13.30 hod.– krmení žraloků

Každý poslední pátek v měsíci – noční prohlídka s průvodcem

Otevírací doba:

denně 10–19 hod.

Vstupné:

dospělý 280 Kč

dítě do 80 cm zdarma

dítě od 80 cm do 1 m 70 Kč

dítě do 15 let 180 Kč

student (do 26 let), důchodce 220 Kč

Adresa: Výstaviště Holešovice, Praha 7

www.morskysvet.cz

Klepněte pro větší obrázekKrálovství železnic – Snad každý malý i velký kluk má rád vláčky. V Království železnic na pražském Smíchově pro ně postavili doslova železniční ráj. Funkční modely tratí, po kterých se prohánějí desítky souprav, simulátor kabiny strojvedoucího, miniatury českých pamětihodností, oblíbená mašinka Tomáš i automobilový trenažér, to všechno je tu k vidění a to jsme zdaleka nevyjmenovali všechno. Pokud jste tu ještě nebyli, měli byste to napravit, za výlet to rozhodně stojí.

Otevírací doba:

denně 9–19 hod.

Vstupné:

Základní vstupné 200 Kč

Děti a studenti s ISIC a senioři 120 Kč

Rodinné vstupné (2+2) 470 Kč

Adresa: Stroupežnického 23,
50 00 Praha 5

www.kralovstvi-zeleznic.cz


Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články