Tipy na dobré příkrmy - zdravé dítě

Zkuste pro vašeho prňouska připravit mléčnou rýži s ovocnými kousky, baby karotky s telecím masem a bramborovou kaší, ostružinový jogurt nebo ovesnou banánovou kaši.
Tipy na dobré příkrmy - zdravé dítě
Přesnídávka
 
Mléčná rýže s ovocnými kousky
 
Suroviny na jednu porci:
půl misky lehce rozvařené neosolené rýže
půlka zralého jablka
půlka sladké měkké hrušky
půl kávové lžičky hnědého třtinového BIO cukru
trocha kojeneckého mléka.
 
Příprava:
Jablko a hrušku oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Připravíme asi 50 ml kojeneckého mléka, v kastrůlku rozehřejeme mléko s rýží tak, aby rýže pomalu nasákla mlékem. Stále mícháme, přidáme cukr a mícháme do jeho rozpuštění. Do hotové, ještě horké mléčné rýže vsypeme kousky ovoce a chvilku prohřejeme pod pokličkou, už nevaříme.
NÁŠ TIP: Místo hrušky použijeme banán.

Polední příkrm
 
Baby karotka s telecím masem a bramborovou kaší
 
Suroviny na jednu porci:
2 polévkové lžíce mražené baby karotky
asi 40 g telecího masa
jeden menší brambor
troška kojeneckého mléka
lžička olivového oleje
snítka zelené petrželky
kmín.
 
Příprava:
Telecí maso nakrájíme na malé kostičky, dáme dusit do vody, přidáme kousek zelené petrželové natě. Oloupaný brambor dáme do vařící vody a vaříme do měkka se špetkou kmínu. Když je maso téměř měkké, přidáme baby mrkev, kterou předtím necháme malinko „povolit“. Uvaříme i s masem. Brambor rozšleháme s teplým kojeneckým mlékem na kaši, přidáme lžičku oleje. Uvařenou mrkev s masem a trochou vývaru lehce rozmixujeme, ale ne do hladka. Smícháme s bramborovou kaší a podáváme.
NÁŠ TIP: Chcete-li mít oběd dříve hotový, použijte maso kuřecí.
 
Klepněte pro větší obrázek 

Odpolední svačinka
 
Ostružinový jogurt
 
Suroviny na jednu porci:
hrst zralých sladkých ostružin
bílý jogurt
1 lžička Glukopuru
 
Příprava:
Ostružiny omyjeme, případně očistíme od zbytků lístků a necháme krátce spařit v páře. Změklé ovoce prolisujeme přes sítko, osladíme Glukopurem a smícháme s živým bílým jogurtem.
 
Večeře
 
Ovesná banánová kaše
 
Suroviny pro jednu porci:
hrst ovesných vloček nejlépe v kvalitě BIO
kojenecké mléko (150 až 200 ml)
Glukopur
půlka banánu
 
Příprava:
Ovesné vločky dáme předem máčet do kojenecké vody. Když nabobtnají, povaříme je do změknutí. Uvařené vločky smícháme s kojeneckým mlékem do vhodné hustoty, dáme do mixéru, přidáme nakrájený banán, trochu Glukopuru a rozmixujeme. Kaše nemusí být zcela „hladká“. Neohříváme ji.
NÁŠ TIP: Pokud nemáte k dispozici banán, výborná je i s meruňkovou ovocnou kojeneckou přesnídávkou.
 

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články