Tipy, jak ušetřit za kosmetiku

Poradíme vám, do čeho investovat a co si naopak můžete pořídit levněji.
Tipy, jak ušetřit za kosmetiku

Také se vám občas stává, že stojíte před regály s kosmetikou, v jedné ruce držíte krém za tři stovky a v druhé krém za tisícovku. A usilovně přemýšlíte, zda ten dražší je opravdu o tolik kvalitnější? Oba se přece chlubí elegantním balením, příjemnou vůní i zaručeně nejúčinnějším složením. Podle čeho pro sebe vybrat tu nejlepší péči a zároveň nezruinovat své konto?

Pomocníci v boji za krásnou pleť
Vaši pleť nijak netíží, zda krém, který jí nabídnete, stojí několik desítek, stovek, nebo dokonce tisícovek korun. Potrápit ji však dokáže špatně zvolená péče. A víte vůbec, po čem vaše pleť touží, abyste jí to mohla dopřát? Přes den potřebuje především kvalitní ochranu proti UV záření. Večer ji důkladně očistěte a použijte krém nejlépe s AHA kyselinami či retinolem. Když se rozhodnete dopřát pokožce dražší krémovou péči, můžete pro změnu ušetřit na její očistě. Dermatoložka Edita Jatšová z Laserového centra Anděl doporučuje následující. „Pleťovou vodu a čisticí mléko používejte takové, po kterých získáte pocit svěžesti. To je základ. Potom klidně můžete použít následnou péči od jiné značky. Jen bych radila, abyste opatrně přistupovali ke krémům s obsahem ovocných kyselin.“ Investice do kvalitní extra péče v podobě masky či séra se rozhodně vyplatí všem generacím.

Šikovná líčidla 
Pokud na něčem opravdu nešetřit, pak zcela jistě na make-upu a korektoru. „Výběr make-upu je zásadní,“ prozrazuje vizážista Pavel Bauer. Musí splynout s pletí, spolehlivě krýt její nedokonalosti, nosíte ho celý den. Proto by měl být stabilní, nenápadný, příjemný a měl by vaší pleti prospívat. Tady určitě vše hovoří pro kvalitu a dlouholeté zkušenosti renomovaných značek. To samé platí o korektorech. Naopak za zbývající líčidla zbytečně neutrácejte. S jedinou výjimkou. Pokud jsou vaše oči citlivé, vyplatí se zainvestovat do řasenky, která má šetrné složení a nevyvolává alergické reakce.

Tělesní strážci 
Dříve, než se pustíte do výběru tělové péče, je třeba porozumět potřebám vaší pokožky. Majitelky bezproblémové pleti si vystačí s běžným sprchovým gelem. Jestliže se vám pokožka vysušuje, upřednostňujte výživnější a hydratační produkty. Například sprchové oleje či krémové sprchové gely. Citlivá pokožka je nejnáročnější. Masérka Dáša Jindrová z firmy Bomton centrum krásy spa & wellness v těchto případech směruje ženy ke kvalitním hypoalergenním produktům. Levnější variantou je pak přejít na mýdla pro děti. Co se týče krémů, suché pokožce svědčí hutnější tělové krémy či másla. Normální ocení hydratační tělová mléka a zralá pokožka potřebuje produkty s extra porcí živin a látek posilující její pevnost a pružnost. Za péči bojující proti striím, celulitidě či povadlé pokožce se vyplatí utratit víc. Nešetřete ani na peelingu. Nejúčinnější je ten, který obsahuje mořské řasy.

Vlasová výbava
Nevíte, zda si pořídit dražší šampon a kondicionér z profesionálních řad u svého kadeřníka? Neváhejte! „Kadeřník totiž individuálně poradí, co vaše vlasy i pokožka hlavy přesně potřebují. Pořídíte-li si kvalitní produkty, hned, nemusíte si pak dodatečně kupovat extra péči, která regeneruje a napravuje poškozené vlasy,“ doporučuje kadeřnice Kateřina Poláčková z firmy Bomton centrum krásy. Navíc i zdravé vlasy si tu a tam řeknou o intenzivnější regeneraci. Při výběru produktů v drogeriích si vždy přečtěte seznam ingrediencí a vyhněte se těm, které obsahují silikony a silikonový olej. Co se stylingu týká, tak pro běžnou úpravu vlasů si vystačíte i s levnějšími výrobky. Jen je důležité si umět správně vybrat.

Převzato z časopisu Betynka.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články