Taková neobyčejná rodinka

Nathan Phillips je tříměsíční miminko, které trpí dvěma formami dwarfismu (tzv. trpaslictví). Jeho rodiče trpí stejnou poruchou a dohromady tvoří šťastnou rodinku, i když to rozhodně nemají jednoduché.
Taková neobyčejná rodinka

Laura Whitfield a její snoubenec Nathan Phillips trpí dwarfismem a oba se živí jako herci, známí například z filmů o Harrym Potterovi. Mají práci, která je baví, mají se rádi, ale ke štěstí jim přece jen něco chybělo. Moc si přáli dítě. Když Laura otěhotněla, řekli jí lékaři, aby těhotenství přerušila, protože dítě pravděpodobně zdědí po ní i Nathanovi odlišné geny dwarfismu a dva takové geny mu nedávají velkou šanci na přežití. Malá naděje ale byla a Laura se jí chytla. Rozhodla se všechna rizika podstoupit i přesto, že pravděpodobnost narození mrtvého dítěte byla velká. „Ani na chvíli jsem neuvažovala o přerušení těhotenství. Nejsem pro potraty a ani v tomhle případě jsem na to nepomyslela. Cítila jsem se dobře, miminko se ve mně hýbalo a bylo to celé příliš krásné na to, aby to mělo takhle skončit," svěřila se Laura britskému deníku Daily Mail.

Klepněte pro větší obrázek

K radosti rodičů a překvapení doktorů se malý Nathan narodil zcela v pořádku, pokud tedy nepočítáme ony dvě formy dwarfismu, jimiž trpí. Je tak prvním člověkem ve Velké Británii s touto diagnózou. Jinak je to úplně normální miminko a rodiče ho milují. „Když jsem se po císařském řezu probudila, nemohla jsem tomu uvěřit. Byla jsem připravená na všechno, ale tohle mě úplně dostalo. Vedle mé postele seděl Nathan a v náruči držel naše miminko," vzpomíná na nádherné chvíle po porodu. „Lékaři zatím nevědí, jak dvojitý dwarfismus Nathana poznamená a co v jeho těle způsobí, ale zatím je všechno tak, jak má být, a celá rodina je spokojená. „Věříme, že malý Nathan bude žít plnohodnotný život, jaký žijeme my, a najde si své místo ve světě. My ho budeme vždycky podporovat," říkají šťastní rodiče.

Klepněte pro větší obrázek

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články