Šunka pro děti: Pozor na nebezpečné napodobeniny!

Jednou za čas je možné podat dětem k jídlu šunku. Ovšem musí jít o vysoce kvalitní výrobek, který je vhodný právě pro nejmenší.
Šunka pro děti: Pozor na nebezpečné napodobeniny!

"Na zdraví našich dětí nám záleží" – tento slogan patří neodmyslitelně k řadě originálních výrobků pro děti společnosti, která jako první tuzemský výrobce šunek pro děti přišla na náš trh se svými výrobky.

Ve výrobcích určených dětem je například používána mořská sůl, která přirozeně obsahuje jód. Obsah přídatných látek, tzv. „éček“, je v těchto šunkách snížen na nutné minimum. Například pro E 250 (dusitan sodný), jehož minimální množství musí být v šunce obsaženo kvůli zachování určité trvanlivosti, si nechala společnost LE&CO vyvinout speciální solicí směs s jeho polovičním obsahem, než je běžné u obdobných výrobků. Ve výsledku je tedy tohoto dusitanu ve výrobku obsaženo pouze stopové množství, hluboko pod legislativním limitem a v množství menším, než vaše děti pojmou při konzumaci běžného množství ovoce a zeleniny.

Šunky pro děti obsahují vysoké procento masa a jejich složení je upraveno tak, aby bylo vhodné ke konzumaci pro děti od tří let.

Pozor na nekvalitní kopie
Po prvotním úspěchu s výrobky pro děti byl trh vzápětí zaplaven kopiemi těchto produktů od různých výrobců. Výroba kvalitních výběrových šunek pro děti je poměrně nákladná a kvalita těchto výrobků se odráží i v jejich vyšší ceně. Požadavek na levnější šunky pro děti z některých částí trhu měl za následek, že na trh začaly být uváděny sice levné, ale nekvalitní napodobeniny šunek pro děti – „levná kvalita“ je a bude v tomto případě nežádoucím jevem. Následovaly řady spotřebitelských testů, které nedostatky zmíněných napodobenin odhalily. Šunku svým dětem odpírat nemusíte, pozorně ale vybírejte, kterou jim koupíte.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články