Strie: Boj s nimi nevzdávejte!

Strie neboli česky pajizévky jsou trhlinky kůže. Tvoří se pod vrchní vrstvou kůže popraskáním elastických vláken. Strie vznikají vždy v místech největšího zatížení kůže. Jizvičky mají nejdříve červenofialovou barvu, která se časem mění na růžovou až bílou.
Strie: Boj s nimi nevzdávejte!

Strie vznikají i během těhotenství, nejdříve na prsou, která začnou růst jako první, ke konci těhotenství pak vznikají především na bříšku a hýždích. To je ovlivněno zvětšováním inkriminovaných partií, při kterém se kůže nedokáže rychle napínat, a proto v ní vznikají trhlinky. Kůže zvláště u maminek ve věku od třiceti let výše není již taková jako u osmnáctileté dívky.

Bohužel na své tělo často zapomínáme. Je přitom tolik možností, jak svou kůži připravit na to, aby se podle potřeby natáhla a po porodu zase vrátila do své původní podoby.

Věnujte se zejména kůži na prsou, protože ještě několik měsíců po porodu budou prsa namáhána kojením. Pajizévkám se úplně vyhnout nemůžete, ale většinou se o nich mluví vždy v souvislosti s kůží na břiše či stehnech. Na prsou se ale mohou vytvořit také, a proto kůži i zde ošetřujte dobrým krémem či olejíčkem. Vyberte si takový, u něhož výrobce uvádí, že zvláčňuje pokožku, může být mastnější i hydratační podle typu vaší pleti.

Při nanášení se vyhněte bradavkám a prsním dvorcům. Na mazání nezapomeňte také při končení období kojení. Prsa opět začnou pracovat – zmenší se, ale mohou zároveň trochu „povolit“. Je to vhodná příležitost pořídit si nové prádlo, správné velikosti.

Chcete-li si zachovat pěknou pokožku i na vašem břiše a stehnech, začněte s pravidelným promazáváním, jakmile vám začne bříško trochu růst a s ním se začnou zvětšovat i stehna, ve kterých se ukládá tuk každé těhotné ženě.

Pokud tápete, po kterém nabízeném přípravku sáhnout, pak vězte, že ideálním prostředkem v boji proti pajizévkám je tělový olej proti striím značky Eucerin.

Unikátní 100% přírodní olej (kombinace přírodního mandlového, jojobového a slunečnicového oleje) účinně redukuje strie a předchází jejich vzniku. Je ideálním přípravkem právě pro těhotné a kojící ženy a ženy s citlivou pokožkou.

Tělový olej proti striím Eucerin:
• Účinně předchází vzniku strií.
• U již vzniklých strií viditelně redukuje jejich hloubku a začervenání.
• Intenzivně zvláčňuje pokožku a znatelně zlepšuje její pružnost.
• Antioxidant vitamín E chrání pokožku před nepříznivým vlivem volných radikálů.
• Olej se snadno a rychle vstřebává.
• Něžná vůně navozuje při masáži příjemný pocit.
• Bez parafinu, barviv a konzervačních látek.

Použití:
Aplikujte 2x denně. Jemně vmasírujte do pokožky postižených partií (břicho, hýždě, prsa) krouživými pohyby, dokud se olej nevstřebá. Používejte již od počátku těhotenství.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články