Školní aktovky a batohy, které mají vlastní Stil

Prázdniny se sotva dostaly do své poloviny, ale září už pomalu klepe na dveře a ozývá se každoročními základními otázkami a potřebami. Vaše děti opět vyrazí do školy a je potřeba zařídit spoustu věcí.
Školní aktovky a batohy, které mají vlastní Stil

Od nákupu sešitů, desek, barviček a dalších nezbytných školních potřeb po školní batohy a aktovky. Vybrat dnes správný batoh bývá často oříšek. Víte jak na to?

Je jasné, že vaše představy se od představ malého školáka budou značně odlišovat. Zatímco děti půjdou po designu a budou za každou cenu chtít batůžek se svým oblíbeným motivem, vy budete více hledět na kvalitu takového batohu, vybavenost zdravotními a bezpečnostními prvky, na komfort, který zajistí vašemu dítěti.

Klepněte pro větší obrázek 
Anatomický systém tvarování zad se plně přizpůsobí přirozenému tvaru dětské páteře.

Co je tedy pro výběr batohu důležité? Shrňme si to ve čtyřech základních bodech:

  • váha batohu,
  • reflexní prvky,
  • konstrukce batohu,
  • nastavení popruhů.

Podle posledních průzkumů by neměly děti na zádech nosit více než desetinu své váhy. Vezmete-li v potaz, jak těžké jsou učebnice a školní pomůcky, je záhodno se při výběru školního batohu věnovat i jeho váze. Ideální váha batohu je do 1,25 kg, ale lze najít i batohy, které váží méně než 1 kg. Reflexní prvky se pak postarají o bezpečnost vašeho dítěte při jeho cestě z nebo do školy. Kvalitní školní batohy je mají umístěné nejen na čelní straně, ale i na bocích.

Klepněte pro větší obrázek

Konstrukce batohu by měla být pevná a z kvalitních materiálů, umístěná pod zádovou anatomicky tvarovanou vložkou. Ta by se měla maximálně přizpůsobit tvaru dětských zad a usnadnit jim nošení batohu. Nastavení popruhů je dnes u většiny školních batohů samozřejmostí. Díky nim lze batoh upravit přesně vzhledem k výšce dítěte. Někdy jsou popruhy doplněné i hrudním pásem, který se postará o optimální rozložení zátěže batohu.

Vybrat kvalitní školní batoh pro vaši ratolest není záležitostí deseti minut, ale často dá pořádně zabrat. Hledejte takový, který v sobě spojuje všechny uvedené funkční prvky a zároveň si jej vaše dítě oblíbí a bude jej hrdě nosit. Že se to zdá jako nemožná kombinace požadavků? To určitě ne, přesně takové batohy totiž můžete najít třeba na www.stil.cz.

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články