Seznamte se s menstruačními pohárky

A máme tu další rozporuplné téma – menstruační pohárky. Mluví se o nich už několik let a mají mnoho příznivců i odpůrců. Jedno se jim ale upřít nedá – jsou ekologické, nevyvolávají alergické reakce a jsou levné. Dáme jim šanci? Možná jsme prostě jen konzervativní.
Seznamte se s menstruačními pohárky

Menstruační pohárky spatřily světlo světa už ve 30. letech minulého století. Tehdy ale bylo používání této vymoženosti pro ženy nepředstavitelné, protože dotýkat se intimních míst pro ně bylo tabu. Ke znovuobjevení menstruačního pohárku proto došlo až v 80. letech, kdy už si ženy zvykly používat i tampony bez aplikátorů a zjistily, že jim tato menstruační pomůcka dokáže hodně usnadnit období menstruace.

Menstruační pohárek funguje velmi jednoduše. Silikon vytvarovaný do podoby kalíšku se stopkou sbírá menstruační krev přímo v těle ženy. Díky tomu, že se plně přizpůsobí tělu, neprotéká a krev není nijak cítit. Po zhruba osmi hodinách, podle síly menstruace, se pohárek s nashromážděnou tekutinou vyndá, vyčistí vodou nebo otře ubrouskem, a může být znovu zaveden. Menstruační pohárky dokážou nashromáždit až třikrát víc krve, než pojme tampon, a přitom sliznici nijak nevysušují a nezpůsobují podráždění. Díky tomu je můžeme zařadit k jedněm z nejpraktičtějších pomůcek posledních let – už nemusíte nosit v kabelce vložky nebo tampony pro případ nenadálého překvapení. Stačí mít v kosmetické taštičce menstruační pohárek, a můžete odjet klidně na dovolenou.

Menstruační pohárky můžete koupit v e-shopu Poharek.cz za cenu 499 Kč.

Klepněte pro větší obrázek

Menstruační pohárky značky Mooncup, která je v této oblasti lídrem na trhu, jsou vyrobeny z  měkkého lékařského silikonu, který ani u citlivých žen nevyvolává žádné alergie nebo nežádoucí reakce. Jejich kouzlo spočívá v ekologii a ceně. V České republice je pořídíte za cenu pohybující se kolem 500 Kč a jeden menstruační pohárek vydrží při správné péči až 10 let. Za tu dobu ušetří průměrná žena přibližně 15 000 Kč, které by jinak utratila za jednorázové menstruační vložky a tampony.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články