Šátek, nebo manduca?

Chcete miminko nosit u sebe, ale zatím jste se nerozhodla, zda si pořídíte manducu, nebo šátek? Představíme vám obě varianty a třeba se vám pak bude lépe vybírat.
Šátek, nebo manduca?
Seznamte se s manducou

Ergonomické nosítko manduca můžete používat od narození dítěte až do jeho předškolního věku, respektive do 20 kg dítěte. Pro novorozence je připravena speciální vložka a součástí nosítka je také kapuce pro fixaci hlavičky spícího dítěte.

Díky konstrukčnímu řešení lze nosit dítě na břiše, na boku i na zádech, pokud tedy máte problém se zády, můžete pozice měnit. Miminko si také často samo vybere, kde je mu nejpříjemněji a tak tuhle variabilitu jistě uvítáte. Polstrované popruhy a bederní pás pak usnadňují rozložení váhy a komfort při nošení. Nosítko lze přizpůsobit různě velkým rodičům.

Manduca zajišťuje správnou pozici končetin, která prospívá vývoji kyčlí. Manduca z obchodu Mamaja, kterou jsme testovali je navíc vyrobena z  přírodních materiálů (stoprocentní biobavlna nebo konopí) a barvena šetrnými netoxickými barvami. Zipy ani patentky neobsahují nikl.

Klepněte pro větší obrázek

Tip:

Manduca s housenkou ve znaku, kterou navrhovali němečtí fyzioterapeuti a lékaři, letos slaví páté narozeniny, proto se motiv číslice 5 promítl i do její nejnovější limitované kolekce. Kromě toho si můžete vybrat z klasických manduc, které lze ozvláštnit například barevnými zipy ZipIn. Limitovaná edice se bude líbit hlavně tatínkům a sportovně založeným maminkám. Pro rodiče vyznávající jiný styl je typ ZipIn. Jde o speciální zipy, které si můžete přidat k manduce a barevně dozdobit své nosítko podle vlastního vkusu. Limitované edice jsou šity vždy v České republice.

Je libo šátek?

Caboo patří k nejoblíbenějším šátkům na světě. Miminko v něm můžete nosit už od narození v  pěti různých pozicích (například kolíbka, klokan, kojicí poloha), které měníte dle věku dítěte. „Caboo lze používat až do patnácti kilogramů dítěte. Já osobně jsem jej používala do deseti kilogramů," svěřuje se s osobní zkušeností Kateřina Borunská z  Mamaja group. Caboo je vyroben z  pružného materiálu, což nastavení hodně napomáhá. Kroužky na bocích umožňují maximální přizpůsobení všem, kteří chtějí šátek nosit. Široké měkké popruhy rozkládají váhu dítěte na celou postavu dospělého. Na bedrech jsou překříženy, takže jistí vaši páteř i miminko. Nemusíte se tak bát, že byste svého drobečka neunesli. Není také třeba učit se složité vázání jako u jiných šátků. Caboo je už předpřipraveno pro všech pět pozic. Je ideální pro nedonošené děti a děti s nízkou porodní váhou. Miminko je nošeno poblíž srdce, takže slyší jeho tlukot, na který je zvyklé z  bříška. Tento šátek podporuje široké postavení nožiček a vytváří pevnou oporu páteři. Je vyroben z měkké stoprocentní biobavlny a lze ho prát v pračce na 40 °C. Nosítko bylo oceněno stříbrnou cenou Mother & Baby.

Klepněte pro větší obrázek

Tip:

V  loňském roce hlasovali příznivci nosítka Caboo po celém světě o designu limitované edice pro rok 2013. Zvítězila baltická modrá s hnědou a fialová kombinovaná s vínovou.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články