Redakční tip: Festival Evolution nabízí program pro uvědomělé rodiče

Přemýšlíte nad výchovou svých dětí a není vám lhostejné prostředí, ve kterém vyrůstají? Podporujete v nich tvořivého ducha a nezaleknete se slov jako raw strava nebo barefoot? V tom případě byste si rozhodně neměli nechat ujít svým zaměřením naprosto jedinečný Festival Evolution, který se bude konat na Výstavišti v Praze Holešovicích 23. a 24. září 2017.
Redakční tip: Festival Evolution nabízí program pro uvědomělé rodiče | Foto: Archiv Festival Evolution

Dětské programy, hrací zóny, tvořivé dílničky, hlídací koutek, ale také pohybové aktivity, výtvarné i hudební workshopy a semináře věnující se rozvoji talentů a dětského potenciálu. To je jen stručný průřez všeho, co můžete se svými potomky zažít na Festivalu Evolution.

Ten se letos koná pro velký úspěch již podruhé. Stejně jako na jaře se chce kromě tradičních tematických okruhů Bio, Eko, Zdraví, Fit a Osobní rozvoj v září zaměřit ještě více na rodiny s dětmi.

Zapomeňte na hračky, děti lze rozvíjet i jinak

Od klasických veletrhů pro děti se odlišuje tím, že zde nenajdete žádné prodejce hraček. Zato se však dozvíte, jak děti můžete rozvíjet. Jediné, co k tomu potřebujete, je váš zájem a čas.

Pro vaše nejmenší je na veletrhu připraveno vše, na co jen pomyslí – herna, zábava, skvělé jídlo, a protože organizátoři myslí i na pohodu rodičů, tak nebude chybět ani dětský koutek.

Tipy na netradiční výlety do podzemí, kde o dobrodružství není nouze

Tipy na netradiční výlety do podzemí, kde o dobrodružství není nouze

Na co se můžete těšit?

Dozvíte se, jak pečovat o dětskou nožku, aby nebyla plochá, jak procvičovat s dětmi zrak, aby neměly brýle, nebo jak dětský organismus pročistit přírodní cestou. Že můžete být svému dítěti kamarádem, asi víte, tak pro změnu zkuste být jeho koučem.

Pokud vybíráte školu nebo školku, poradíme vám, jak se orientovat v inovativním školství, kde děti mohou fungovat bez hodnocení a trestů. Zjistíte, že ani ve školních zařízeních děti nemusí jíst nezdravé „blafy“, protože existuje Skutečně zdravá škola a neutajíme vám ani to, jak vybavit dětský pokoj podle Feng shui.

Malá cestovatelka aneb jak na cestování s dítětem

S narozením potomka není nutné pověsit cestování na hřebík. Ilona s Helčou cestují po Čechách, jižní Evropě a navštívily i africký a asijský kontinent. Trochu neobvyklé na tom je, že Helča teprve nastoupila do školy. Jaké strachy si veze těhotná žena při cestě do Afriky?

Co nepodcenit při roadtripu s půlročním miminem v Kosovu? Jak se průvodcuje v Albánii, když vám mikrofon bere z ruky dcera? Jak se dvě holky sbalí do příručního zavazadla na měsíční cestu do Indonesie? Přijďte se v sobotu odpoledne inspirovat nebo jen pobavit nad historkami z cest Ilony Bittnerové.

Tyto výlety na kolech zvládnou i děti. Známe nejlepší rodinné cyklostezky

Tyto výlety na kolech zvládnou i děti. Známe nejlepší rodinné cyklostezky

Jak v pohodě zvládnout zdravou výživu i s dětmi?

PharmDr. Margit Slimáková je nejvýraznější českou specialistkou na výživu a zdravotní prevenci. Ve své sobotní přednášce se zaměří na zdravou výživu dětí. Jídlo ovlivňuje nejen váhu a zdraví vašeho dítěte, ale také jeho chování a studijní výsledky.

Proto je nutné přemýšlet o tom, co mu dopřejete a co naopak omezíte. Také je důležité, abyste své potomky naučili zdravému přístupu k jídlu, aby nevyrostli v chorobném strachu z obezity (což může vést k anorexii) a nebo aby naopak neměli sklon se odměňovat tím, co jste jim zakázali.

MateMagika - matematika pro pravou hemisféru

Dítě, které "zápasí" s matematikou nebo ji přímo nezvládá, je s velkou pravděpodobností velmi inteligentní. Mozek vašeho dítěte jen odmítá počítat samostatná čísla a vzorce bez jakýchkoliv smyslových prožitků a bez představivosti.

Ale stačí porušit zažité postupy klasické matematiky, a můžete vy (i vaše dítě) násobit dvouciferná čísla rychle a jen „z hlavy“. MateMagiku (která je akreditovaná MŠMT) vám představí Kalman Horvát, tak si přijďte vyzkoušet netradiční sčítání, odčítání, násobení a dělení!

Jak na zdravý zrak u dětí

V posledních letech dochází k nárůstu už úplně malých dětí, které nosí brýle. A to ve věku, kdy se dětský zrak ještě poměrně rychle mění a vyvíjí. Je opravdu nutné nasazovat brýle okamžitě, když jsou dítěti naměřené dioptrie? Oční lékař doktor Bates se problémy vidění u dětí a prevencí špatného zaostřování u dětí zabýval už před 120 lety.

Přijďte si poslechnout, co jeho výzkumy ukazují a jaké jiné možnosti jsou k dispozici. Jana Pozlovská vám ukáže praktické oční hry pro děti různého věku, které můžete zařadit do běžného režimu vašich dětí.

Děti je milují. 5 tipů na ty nejlepší lanovky u nás, které musíte vyzkoušet

Děti je milují. 5 tipů na ty nejlepší lanovky u nás, které musíte vyzkoušet

Přijďte vyzkoušet bosoviště

Chodíte vy nebo vaše děti naboso?  Většinou chodíme bosí doma, venku třeba na hřišti, na pláži, na zahradě, na čistém chodníku nebo v čistém parku. Jaké je chodit naboso všude a kdykoliv si vyzkoušíte v bosovišti Bosé turistiky.

Na festivalu se projdete po střepech, po slámě, po šiškách, kamenech, postojíte si na hřebech a vydržíte lechtání chodidel. Zkusíte si nohama namalovat obrázek, stavět kostky nebo vázat uzly. A aby nechyběla ani teorie, fyzioterapeutka Mgr. Lucie Pytlová bude mít přednášku o bosé chůzi a vývoji dětského chodidla.

Odemykání dětského potenciálu                      

Na festivalu Evolution vystoupí také známý kouč a mentor Jan Mühlfeit, který zde představí ukázku úspěšného programu Odemykání dětského potenciálu, který ocení jak rodiče, tak i jejich děti. V rámci workshopů pro rodiče představí svou nabídku také Institut pro inovativní vzdělávání.

Evolution je pro ty, kteří přemýšlejí nad kvalitou života

Na veletrhu se představí více než 200 českých i zahraničních vystavovatelů s nabídkou produktů zaměřených na zdravý životní styl. Na jednom místě tak najdete to nejlepší z nabídky kvalitních potravin a nápojů, certifikovaných bioproduktů, fair trade výrobků i ekologicky šetrného zboží.

 Široké zastoupení bude mít přírodní a bio kosmetika. Chybět nebude ekodrogerie zajišťující maximálně ekologický úklid a domácí práce nebo další pomůcky a vychytávky pro domácnost. Na své si přijdou také příznivci přírodních tkanin, biotextilu nebo zdravé obuvi a maminky zde najdou vše potřebné pro své ratolesti.

Více informací o festivalu najdete na webu www.festivalevolution.cz nebo sledujte facebook www.facebook.com/eso.bio.eco/.

 

Žádné nudné vitríny a exponáty. Tipy na nejlepší skanzeny a archeoparky u nás

Žádné nudné vitríny a exponáty. Tipy na nejlepší skanzeny a archeoparky u nás

6 tipů na výlety za tajemnem. Známe místa s magickou atmosférou

6 tipů na výlety za tajemnem. Známe místa s magickou atmosférou

Výlety s dětmi za zvířátky: 6 tipů na nejlepší farmy a farmaparky

Výlety s dětmi za zvířátky: 6 tipů na nejlepší farmy a farmaparky

 

 

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články