Probiotika – klíč ke zdraví dítěte

Harmonická střevní mikroflóra je cesta ke zdraví nejen u dospělých, ale také u miminek. Jejich střevní prostředí se vyvíjí ve sterilitě a je osídleno bakteriemi až po porodu. Pokud osidlování probíhá standardně, máte vyhráno. Nežádoucí mikroorganismy a oslabená imunita ale umí dítě velmi potrápit.
Probiotika – klíč ke zdraví dítěte

Probiotické bakterie jsou přirozenou součástí lidské střevní mikroflóry. Jsou nezbytné nejen pro správné fungování střev, ale také pro celkové zdraví člověka a správný vývoj obranyschopnosti organismu před nepřátelskými bakteriemi. Před narozením je střevo miminka sterilní, osidluje se až během přirozeného porodu bakteriemi z rodidel matky. Probiotika přijímá nejprve z mateřského mléka a potom i v podobě tuhé stravy.

Jakmile se zvýší podíl těchto prospěšných bakterií v trávicím traktu, zmírní se u vašeho děťátka projevy nedokonalého trávení a dojde k celkovému zlepšení zdravotního stavu. Probiotika totiž bojují se škodlivými mikroorganismy a posilují tak přirozenou obranyschopnost organismu, který se u kojence teprve vyvíjí. Jsou ovšem velmi vhodná i pro děti předškolního věku, zejména pro často nemocné jedince s oslabenou imunitou. Je také prokázáno, že podávání probiotik snižuje výskyt a projevy u dědičných dispozic k atopické dermatitidě. Umí toho ale daleko více a mají širokou škálu použití.

Novinka Biopron® LAKTOBACILY Baby BIFI+ představuje jedinečnou a vyváženou kombinaci probiotických kultur nezbytných pro správnou činnost trávicího systému kojenců a malých dětí. Obsahuje 1 miliardu probiotických bakterií 3 kmenů, což je optimální množství pro trávicí ústrojí malého dítěte. Přítomnost těchto bakterií je životně důležitá zvláště pro nekojené děti. Z mateřského mléka se totiž do dětského těla dostávají probiotika, která pomáhají budovat v trávicím ústrojí zdravou střevní mikroflóru.

Použití probiotik je vhodné při výskytu běžných zažívacích potíží, jako jsou průjmy, plynatost nebo nadýmání, ale také k obnově střevní mikroflóry v průběhu i po užívání antibiotik. 

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články