Připravit tělo na miminko vám pomůže řasa

Přes 15 procent českých párů má potíže s početím dítěte. A podle odborníků takových párů celosvětově přibývá. Světová zdravotnická organizace v této souvislosti upozorňuje na škodlivé vlivy současného životního stylu na zdraví člověka, na jeho plodnost.
Připravit tělo na miminko vám pomůže řasa

Znečištěné prostředí, stres, alkohol, cigarety i léky patří k rizikovým faktorům. Čím dál častěji se proto hovoří o nutnosti prevence neplodnosti. Týká se žen i mužů a spočívá jak v důsledné léčbě zánětů či infekcí, tak ve správné životosprávě. Pomocníkem na této cestě mohou být i zelené potraviny. Třeba sladkovodní řasa chlorella pyrenoidosa svým unikátním složením příznivě ovlivňuje řadu procesů v lidském organismu. Od výživy přes imunitu až k celkové očistě organismu.

„Dlouhodobá praxe mě přesvědčila, že zelené potraviny významně zvyšují naději na otěhotnění a přirozený porod zdravého miminka,“ říká Bob Dvořák, odborný poradce společnosti Chlorella centrum, specialisty na tzv. zelené doplňky stravy. „Dobře vyživovaný silný organismus, ženský i mužský, který se účinně zbavuje nežádoucích odpadních látek, má výrazně lepší prognózu na zdravý a plodný život s dostatkem energie,“ doplňuje.

Zelené potraviny harmonizují fyzický a psychický stav organismu. Přispívají k úpravě hormonálních funkcí a protizánětlivým působením také k likvidaci zánětů v těle, včetně pohlavních orgánů. Antioxidační účinek navíc chrání vznikající vajíčko a přispívá k jeho zdravému vývoji.  

Co má chlorella navíc?

Jednobuněčná sladkovodní řasa chlorella pyrenoidosa má ze všech rostlin nejvyšší koncentraci zeleného barviva chlorofylu. Tato zelená krev rostlin v kombinaci s přítomným železem velmi prospívá při chudokrevnosti, kterou obzvlášť v těhotenství trpí řada žen. U mužů zase chlorofyl podle výzkumů podporuje zvýšení počtu spermií. Vedle toho má chlorofyl mimořádný detoxikační efekt – čistí střeva, játra i krev. Zmírňuje tělesné pachy a pomáhá s hojením ran.

Řasa obsahuje i unikátní růstový faktor CGF – komplex vysoce účinných látek s blahodárným vlivem na organismus. CGF podporuje regeneraci, hojení tkání a růst tělu vlastních buněk. Chlorella pyrenoidosa čistí trávicí ústrojí, upravuje funkci střev a chrání střevní mikroflóru. Nabízí i komplexní výživu - kompletní bílkoviny, všechny vitaminy B, vitamin C a E, minerály, aminokyseliny důležité pro funkci mozku i nukleové kyseliny, jejichž nedostatek vede k předčasnému stárnutí organismu a k oslabení imunity. Mastné kyseliny v chlorelle pomáhají snižovat hladinu cholesterolu. 

„Chlorella pyrenoidosa pomáhá jako aktivní antioxidant efektivně odbourávat nežádoucí toxické látky a hlavně nebezpečné volné radikály. Poutá je na sebe a přirozenými cestami je odvádí z těla pryč. Zároveň organismu dodává to, co v naší stravě často chybí,“ vysvětluje odborný poradce společnosti Chlorella centrum. „Muži i ženy, kteří potřebují doplňovat živiny, pročišťovat organismus či zvýšit jeho celkovou odolnost vůči infekcím a také stresu, by měli sáhnout po ryze přírodních tabletách Chlorella Pura,“ doporučuje Dvořák.

Před otěhotněním, v těhotenství, i při kojení

Chlorella pyrenoidosa obsahuje aminokyselinu arginin, která je důležitá pro reprodukční zdraví. Obsahuje ji jak samotné mužské sperma, tak často i preparáty na podporu potence. Vitamin B8 (kyselina listová) je nezbytný v těhotenství a také pro kvalitní krvetvorbu. Mangan prospívá správnému metabolismu a hormonální rovnováze, vápník a fosfor jsou potřeba pro výstavbu a pevnost zubů a kostí, které zvláště v těhotenství trpí.

Užívání chlorelly je velmi vhodné pro ženy trpící zácpou. Obzvlášť pro ty, které se připravují na těhotenství nebo již kojí. U toxinů, které v důsledku zácpy neodcházejí z těla a hromadí se v tkáních, totiž hrozí, že se jich tělo bude zbavovat mateřským mlékem. Chlorella však pomůže vyloučit tyto jedy stolicí.   
Více na www.chlorellacentrum.cz.

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články