Princezna vlasatice

Vaše holčička-parádnice, ať už chodí na pískoviště, do školky nebo školy, chce být pochopitelně nej... Copy, copánky, culíky, mikádo – to je její svět.
Princezna vlasatice
K dobru věci určitě přispívá to, že chce být vaše malá už od útlého věku krásná a touží o sebe pečovat, v dospělosti se jí to jistě bude hodit. Při volbě účesu své dcery byste měla myslet za prvé na kvalitu jejích vlásků, za druhé na své schopnosti a čas a samozřejmě i na pohodlí vás obou. Proto pokud nejste zrovna příkladem trpělivosti, zapomeňte na dlouhé vlasy. Podle kadeřnice Martiny Švelblové, která má s dětskými střihy bohaté zkušenosti, by se dětské vlásky měly zastřihávat kvůli kvalitě každé tři měsíce. Za nejméně problematický střih považuje mikádko různých délek, které se podle ročních období může do kulichu na krku vystříhávat. Vlasy navíc můžete kdykoliv svázat gumičkami do dvou culíků nebo jen upevnit ofinu sponečkou. V mikádu vaše holčička neztratí princeznovský pocit a vy nebudete každé ráno ztrácet nervy.
 
Klepněte pro větší obrázek 
 
Dlouhovláska
Chcete-li mít ze své dcery jednou dlouhovlasou frajerku, začněte na tom pracovat už zhruba od jednoho roku tak, že jí budete vlasy občas svazovat. Zároveň ji naučte, aby si zvykla na pravidelnou péči, stejně jako ji učíte např. čištění zubů. Jinou péči si zaslouží slabé nekvalitní vlásky. Ty určitě netrapte zbytečnými ozdobami. Nemusíte je však nutně stříhat nakrátko, jen je pravidelně zastřihávejte a zvolte nenáročný účes.
 
Klepněte pro větší obrázekKe kadeřnici spolu
Stříhání doma je fajn, ale pokud sama sobě dopřáváte jednou měsíčně péči kadeřnice, najděte nějakou i pro svou dceru. Vůbec nejlepší kombinace je, pokud budete mít stejnou. Martina Švelblová pracuje v přítomnosti dětí tak, že nejprve mamince nanese barvu a během toho si s dcerou povídá o stříhání, poté nechá maminku „vybarvovat“ se a věnuje se mladší krásce. „Nejdůležitější je na děti mluvit, neustále jim všechno vysvětlovat a získat si jejich důvěru. Pracuji s ostrými kadeřnickými nůžkami, takže to chce rychlost a přesnost. K odpoutání pozornosti pomáhají různé věci v kadeřnictví, třeba i dětské pláště na stříhání s obrázky,“ říká Martina Švelblová.
 
Vlastní šampon a kartáč
Hygiena musí být, ale mytí vlásků nepřehánějte. Dětské vlasy se rychleji vysušují, proto je myjte, jen když je třeba je očistit. U delších vlásků je důležité pravidelné česání, aby pak nedocházelo ke zbytečnému křiku. Děvčátko bezpochyby ocení vlastní malý kartáč, praktický je třeba ten z přírodních štětin, protože je k vlasům šetrnější a jemně je pročišťuje (např. kartáče TEK v prodejnách Profimed). Dlouhé vlasy pak raději na noc splétejte do volného copu. 
 
Text: Andrea M. Vémolová
 

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články