Prima hračka z toho, co máte doma

Některé dostupné materiály vás nebudou stát ani kačku. A děti se s nimi zabaví na celé odpoledne. Plechovky od zeleniny určitě nevyhazujte! Budou se hodit...
Prima hračka z toho, co máte doma
Klepněte pro větší obrázek„U nás doma se vždycky uplatní všechny netradiční materiály, třeba i například plechovky od konzervované zeleniny, nejrůznější skleničky, obaly od jogurtů, korky a podobně,“ říká Radka Buriánková, maminka pětileté Terezky a pokračuje: „Pro letní období jsou ideální, protože se z nich dají vyrobit skvělé hračky, které dokáží děti zabavit na dlouhé hodiny. A velkou výhodou je, že v podstatě nestojí ani korunu. Takže mě nemrzí, když se zničí a musí se po skončení hry vyhodit. Druhý den se s Terezkou nebo i s větší dcerou Adélkou pustíme do výroby nových, zase trochu jiných. Při přípravě veselých plechovek se pobavíme všechny. A je to i dobrá zábava třeba na dětskou párty – každé dítě si může udělat svou plechovku.“
 
Super zábava
„Tentokrát jsme si s dětmi připravily různé obličeje, do kterých se dá úžasně strefovat míčkem. Z druhé strany plechovky jsme si dopsaly číslice, které představovaly body, a po každém správném zásahu je spočítaly. Na vítěze samozřejmě čekala sladká odměna...,“ říká Radka Buriánková a podotýká ještě, že záleží na tvůrcích, zda si vyrobí šest nebo více plechovek, které pak naskládají do velké pyramidy.
 
Plechovky s veselými obličeji se hodí nejen na pracovní stůl coby zásobník na tužky, ale také si s nimi můžete zasoutěžit: Kdo jich shodí víc?
 
Co všechno se hodí?
1. Budete potřebovat plechovky, korkové špunty, lepidlo, černý a červený permanentní fix, dále také bílý papír a barevné peří na vlásky a samozřejmě nůžky.
 
Klepněte pro větší obrázek 
 
2. Na čistou a suchou plechovku nejprve nalepte kolečko z korku. Můžete použít i celý korek – budete mít plechovku „nosáče“. Na bílý papír si nakreslete oči, vystřihněte je a nalepte nad nos.
 
3. Po zaschnutí lepidla domalujte fixem pusu, tvářičky, pihy, fousky a podobně. Fantazii se meze nekladou... Můžete ztvárnit i konkrétní, vám blízkou osobu (nebo i méně oblíbenou – náš tip na vedlejší straně vám napoví...). Nakonec nalepte vlásky z barevných peříček.
 
Klepněte pro větší obrázek 
 
TIP: To vás zaručeně Pobaví!
Strefování bude pro větší děti mnohem zábavnější a veselejší, když si jednotlivé obličeje pojmenují. Budou pak moci házet na svého kamaráda, souseda, učitele nebo tátu s mámou.
 
Klepněte pro větší obrázekRadka Buriánková

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články