Porodní asistentky radí, jak správně pečovat o dětskou pokožku

Chybná péče o jemnou pokožku novorozenců může mít za následek vyrážku, ekzémy nebo alergie. Nejen o tom, jak se správně starat o dětskou pokožku, bude širokou veřejnost edukovat projekt Center zdraví.
Porodní asistentky radí, jak správně pečovat o dětskou pokožku

Odbornou záštitu této akce převzala Česká konfederace porodních asistentek (ČKPA). Ta poskytuje poradenství ženám v průběhu těhotenství, ale i po narození miminka. Návštěvníci Center zdraví se tak budou moci zeptat na cokoliv, co je zajímá z oblasti plánování početí, těhotenství či následné péče o novorozence.

Profese porodní asistentky má dlouholetou tradici. Ta však byla v době socialismu cca na 40 let přerušena a vrátila se zpět až v r. 1997, kdy vznikla Česká konfederace porodních asistentek (ČKPA). Hlavní náplní práce ČKPA je hájit zájmy porodních asistentek při poskytování zdravotní péče ženám a jejich dětem a současně přispívat k udržení potřebné odborné úrovně této péče a etiky naší profese.

Viceprezidenta organizace Bc. Radmila Dorazilová k tomu dodává: „Letos na jaře byla na ministerstvu zdravotnictví zřízena pracovní skupina pro porodnictví, jejíž jsem členkou. Výsledná doporučení této skupiny budou do budoucna velice důležitá nejen pro porodní asistentky ale i pro všechny české ženy.“

Úloha porodní asistentky se nesoustředí pouze na samotný porod. ČKPA poskytuje své služby maminkám i v průběhu šestinedělí a při péči o narozené dítě. Navíc pomáhají při samotné přípravě na porod v rámci předporodních kurzů. Kurzy v jejich podání se snaží připravit těhotnou ženu na celé období těhotenství, porodu i šestinedělí a přináší také informace pro péči o novorozence a kojence. V případě péči o dětskou pokožku je podle Radmily Dorazilové nejčastější chybou to, že se maminky dostatečně neseznámí s dětskou kosmetikou a zásadami jejího používání. Často také nevhodně míchají dohromady několik výrobků různých značek.

Akce s názvem „Pečujeme o dětskou pokožku“ se uskuteční ve dnech 7. – 9. 12. 2012 na Centrech  zdraví v Praze, Jihlavě a Brně vždy v době 10:00 – 18:00.

Edukační akce se budou konat na následujících adresách:

Centrum zdraví Praha, nákupní centrum Palladium, náměstí Republiky 1, Praha 1, v –2. patře naproti prodejně Albert. Otevírací doba: ne – st: 9.00 – 21.00 čt – so: 9.00 – 22.00.

Centrum zdraví v Brně, Obchodní centrum Avion Shopping Park, Skandinávská 2, Brno, po – ne: 9.00 – 21.00.

Centrum zdraví v Jihlavě, Obchodní centrum City Park, ulice Hradební 1, Jihlava, po – ne: 9.00 – 21.00.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články