Poradna: Nechci, aby se syn už odstavil, co s tím?

V naší nové laktační poradně vám nabízíme možnost se zeptat na cokoliv, co se týká kojení. Poradnu povede Šárka Valešková, která je certifikovaná laktační poradkyně. Neváhejte a své otázky posílejte na e-mail: web@mojebetynka.cz.
Poradna: Nechci, aby se syn už odstavil, co s tím?

Dobrý den,
mám devítiměsíčního chlapečka. Kojení nám šlo už v porodnici ukázkově a až na pár nepříjemností s kolikami a rýmou jsem zatím kojila bez problémů. Teď se mi ale zdá, že se malý začíná odstavovat, což mi přijde, že je ještě brzy. Chtěla bych ho kojit alespoň do roka. Ale skoro to teď vypadá, že ho do kojení musím nutit, tedy hlavně přes den. Ráno si dá celou dávku, to už na prsou poznám, přes den ho ale zajímá vše možné jen ne kojení. Příkrmy jí bez problémů. Jak ho mám donutit ke kojení? Kolik mléčných dávek musí za den sníst. Čím mám případně kojení nahrazovat? Děkuji, Němcová

Odpověď:

Dobrý den,
nemyslím si, že by se malý chtěl odstavovat. Nepíšete, jak často kojíte, jestli je problém s kojením jen přes den, nebo trvá i večer a v noci. Pokud kojíte ráno, večer a v noci, mělo by kojení + příkrmy (jogurt, kaše) zahrnout denní mléčnou dávku, která je v tomto věku cca 500-600ml mléka. Stále by mělo platit, že kojení by mělo probíhat formou rituálu – klidné příjemné místo, kde se dítě bude věnovat kojení a ne jiným vjemům. Pokud už dítě jí příkrmy, stává se, že si po příkrmu dá jen trošku předního mléka na zapití a to mu stačí, protože je najedeno. Věřím, že svého chlapečka budete i nadále kojit, tak jak si přejete.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články