Poradna: Mám se vůbec pokoušet rozkojit?

Řešíte problém s kojením? Pošlete nám i vy svůj dotaz do laktační poradny! Otázky zasílejte na email: web@mojebetynka.cz
Poradna: Mám se vůbec pokoušet rozkojit?

Dobrý den,
prosím o radu. Jsem nyní těhotná a nevím si rady s rozhodnutím, zda se mám pokusit miminko, až se narodí, kojit nebo bude v mém případě lepší nerozkojit se vůbec.

Důvod je tento. Před třemi lety jsem prodělala opakovaný absces prsu,2x zákrok v narkóze po 3 týdnech,2x 10 dní na kapačkách v nemocnici i s miminkem. Po druhém zákroku mi již byly podány léky na zastavení laktace a doporučeno nekojit. Přes všechny bolesti jsem vydržela kojit 2 a půl měsíce, ale nakonec jsem byla opravdu ráda, že můžeme přejít na umělou výživu a i psychicky se mi hodně ulevilo.

V rodině máme k mastitidě sklony, v prsu mi zůstaly zjizvené zatvrdliny a nemám odvahu toto všechno postupovat znovu. Poraďte mi, prosím, jaká je pravděpodobnost, že by se vše mohlo opakovat a co byste mi doporučila. Děkuji.

S pozdravem Jana K.

ODPOVĚĎ:

Dobrý den,
tuto problematiku bych doporučovala konzultovat s Vaším ošetřujícím lékařem - gynekologem, porodníkem.

Obávám se, že by se mohl problém opakovat jako u Vašeho prvního dítěte. Pokud máte zjizvené zatvrdliny, poškozené mléčné žlázy, blokády v mléčných žlázách by mohly způsobit znovu abscesy. Ale opravdu bych nechala tuto problematiku kvůli její závažnosti na zdravotníkovi - lékaři, se kterým bych tento problém konzultovala. Přeji bezproblémový zbytek těhotenství!

Šárka Valešková, certifikovaná laktační poradkyně

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články