Poradna: Má devítiměsíční dcera dostatek mléka?

Řešíte problém s kojením? Pošlete nám i vy svůj dotaz do laktační poradny! Otázky zasílejte na email: web@mojebetynka.cz.
Poradna: Má devítiměsíční dcera dostatek mléka?

Dobrý den, 
chtěla bych se zeptat, jestli má moje 9měsíční dcera dostatek mléka?

Jídelníček vypadá takto:
Kolem sedmé ráno kojení, v půl desáté svačina - ovocná přesnídávka, nebo ovoce, nabízela jsem prso po svačině, ale nechtěla, takže jí dělám 90 ml Sunaru na zapití. Kolem půl jedné masozeleninový příkrm a příloha. Pokud sní vše, už prs nenabízím. K svačině jogurt nebo chleba s máslem, lučinou nebo žervé. K večeři kolem půl sedmé kaše a před spaním kojení, nebo sunar. V noci kojím dvakrát, ale poslední dobou hrozně dlouho trvá, než se mlíčko spustí. Ještě přes den nabízím vodu a té vypije cca 200 ml.

Je naše kojení v pořádku? A pokud je dostatečné, kdy budu moci některé vynechat?

Děkuji za odpověď,
Dolečková

ODPOVĚĎ:

Dobrý den,
v tomto věku by měla být denní mléčná dávka cca 500-600ml. Vaše kojení je tedy naprosto v pořádku. Pokud chcete kojení omezovat, můžete postupně vynechávat noční kojení, vždy každý týden jedno kojení. Pokud bude dcera vyžadovat, můžete místo nočního kojení nabídnout vodu.

Samozřejmě snižování počtu kojení či ukončování kojení vůbec je jen na Vašem rozhodnutí. Pokud Vám noční kojení nevadí, můžete jej i nadále ponechat.

Hezký den,
Šárka Valešková, certifikovaná laktační poradkyně

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články