(Ne)křičet u porodu? Při tlačení ženám může křik pomoci, ale lepší je mručení


Nových komentářů: 5 Zobrazit bez stromu
Marek 35let | 25. 5. 2017 12:15
Legrační :) U porodu jsem byl a nemyslím si, že by žena během cesty dítěte na svět byla schopná ovládat zvuky, které z jejích úst vychází, natož si promýšlet, jakou zvukovou škálu volit Abych to trochu přiblížil chlapům. Zkuste se třeba bodnout nožem do lýtka a u toho jen tak mručte
Veronika | 25. 5. 2017 15:24
Máte ode mne palec nahoru. Mám radost, že to někomu došlo a ještě muži. Spousta žen ty křičící považuje za hysterky a že nic nevydrží a přitom ony by to měly chápat nejlépe. Já si u druhého porodu zakřičela, ano naprosto nekontrolovaně, naprosto přirozeně ze mne ten zvuk vycházel stejně jako dítko, nebylo to vyloženě bolestí, ale pomáhalo mi to vyrovnat se s ní i s tím tlakem a naprosto jsem se uvolnila. Bylo mi totiž opravdu jedno, co si kdo myslí.
Uzi | 8. 7. 2017 15:53
Ono je rozdíl, jestli jde o kontrakce nebo už je rozjetý samotný porod.
BB | 29. 5. 2017 15:52
Tak to je trochu sporné téma.. Asi záleží i na tom jak která žena snáší bolest. Rodila jsem loni prvního synka bez jakýchkoliv oblbováků . Za mě to bylo spíše to mručení, když mi docházel dech u tlačení, tak jsem tak jen z posledních sil zafuněla a na tři kontrakce byl malý venku (3250gr ) a bez poranění (cvičení s aniballem a masáže hráze).Znám ale i mamky, co i přes epidurály a rajské plyny a spol, prokřičely hystericky celý porod. Nevěřila bych tomu, že ten křik může uškodit samotné rodičce, ale mám kamarádku co u toho dle svých i partnerových slov řvala z plných plic a malý se vůbec neposouval i když tlačila ze všech sil. Dělalo se jí akorát špatně a bylo jí na omdlení. Nakonec se malý začal dusit a museli ji nastřihnout a to hooooodně a pomáhat mu ven. A to nebyl žádný obr, měl jen 2,7 kila.
Uzi | 8. 7. 2017 15:52
Měla jsem porod rychlý, bez komplikací, a jak už to u porodu bývá, samozřejmě s bolestí, jakou jsem do té doby nezažila. ALE velice mě u samotného porodu rušilo, když jsem byla napomínána za "mručení". "Tlačte, nemručte". Rušilo mě to, dosud věřím, že by mručení ničemu nebránilo, vycházelo ze mě samo a nekontrolovaně a to napomínání mě stresovalo. Ač jsem jinak měla skvělou porodní asistentku a vše okolo, tohle plus ještě instruování, jakou mám zaujmout při tlačení polohu (přitáhnout si kolena, což mi bylo v tu chvíli vysoce nepříjemné), mi ten zážitek kalí.

Posílat příspěvky e-mailem:
E-mail:

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články