Polepšovna pro tělo a vlasy

Z každé dovolené si přivážíme nejen plno zážitků a kopec nové energie, ale bohužel také následky častého pobytu na slunci – přesušenou kůži a unavené vlasy.
Polepšovna pro tělo a vlasy

Pleť obličeje, pokožka celého těla a také vlasy jsou v teplých letních dnech mnohem více zatěžovány než v jiném ročním období. Jsou vystavovány slunečnímu záření, větru, vlivu slané a chlorované vody, a tak bývá kůže dehydratovaná, vlivem častého pobytu na slunci šupinatá a vlasy vysušené, unavené a lámavé.

I když kůži chrání povrchový kožní film, zejména v létě může dojít k jeho porušení, a tím k dehydrataci a vysušení. Kůže tak bývá hrubá, povadlá, ztrácí elasticitu, ale i přirozenou odolnost, může být citlivější, a co víc, mnohem rychleji stárne. Příčinou není jen opalování, ale také intenzivní hygiena, nadměrné pocení a časté koupání – a o to také není v létě nouze. Proto je důležité o pokožku pečovat a používat nejen opalovací kosmetiku s UV filtry, ale také hydratační a regenerační přípravky. Hydratace je však důležitá nejen zevními prostředky, ale i vnitřně, proto nepodceňujte ani správný pitný režim. Ač se to nezdá, i ten má na krásu a zdraví pokožky značně velký vliv.

I pleť může mít žízeň
Po návratu od vody, z výletu či jiných venkovních aktivit používejte pleťové či tělové přípravky s vitaminy a jinými regeneračními látkami, které jsou pro ošetření těla, obličeje a vlasů po opalování přímo určeny. Ale také po dovolené a v průběhu léta by se zejména hydratační péče měla stát samozřejmou součástí každodenního ošetření pleti a pokožky těla. Hydratační přípravky jsou vhodné i po depilaci, peelingu či po každé koupeli. Moderní hydratační tělové přípravky se velmi rychle vstřebávají a nezanechávají lepivý pocit, a tak je můžete používat nejen večer, ale i ráno či kdykoli během dne.

Výživa na vlásku
Také vlasy dostávají v létě pěkně zabrat. Pokud tedy chcete, aby si uchovaly svou kondici a krásu, používejte nejen šampon, ale také regenerační přípravky. Pro letní období je ideální intenzivnější péče s vyšším obsahem výživných látek, která vlasy posiluje, regeneruje a dodává jim lesk. Pro letní dovolenou jsou pak vhodné tzv. sun přípravky, které osahují UV filtry a zajišťují ochranu vlasů při pobytu na slunci, zabraňují jejich vyšisování a vysušování.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články