Pohádkové čtení

Prázdniny bez knížky snad ani nejsou prázdniny. Platilo to před lety a platí to i dnes.
Pohádkové čtení

Pohádky čtené na chatě před spaním nebo na pláži mezi koupáním mají v sobě kus romantiky, kterou s notebookem nebo tabletem nezažijete. Vybrali jsme pro vás pár knížek, které byste mohli dětem na cesty přibalit.

Hurvínkova cesta do Tramtárie

Kam se to ti dva zase dostali! Stačilo jen, aby se Hurvínek trochu nastydl, Mánička mu předčítala z pohádkové knížky, a už to celé začalo. Ocitli se totiž v zemi plné žíznivých květin, kde vládla protivná princezna Gerbera. Ještě se ani nestačili rozkoukat, a už jim uvěznila Žeryčka! Jak si s tím oba poradí? Musejí nejdřív splnit několik úkolů, ale jak už to v pohádkových příbězích bývá, všechno dobře dopadne.

Rumcajs

Pohádkové příběhy o loupežníku Rumcajsovi – jedné z nejznámějších postav Václava Čtvrtka a ilustrátora Radka Pilaře, kterou děti dobře znají i z televize. Rumcajs je prvním dílem známé trilogie Rumcajs – Manka – Cipísek. V prvním díle se děti dozvědí, jak se stal Rumcajs loupežníkem, jak utopil draka, jak vysadil duhu na nebe a ještě mnoho krásných příběhů.

S Blbounem do říše pohádek

Vydejte se s Jeníčkem a Mařenkou do kouzelného lesa plného pohádek. Na cestě plné dobrodružství a neuvěřitelných setkání je doprovází pták Blboun nejapný. Že jste o něm nikdy neslyšeli? Není divu, protože žije už jen v pohádkové říši. Jeníčka a Mařenku provede nejznámějšími příběhy a zažijí opravdu legrační příhody. Společně potkají Karkulku, Sněhurku, Budulínka, čerta, vodníka a mnoho dalších bytostí.

Příhody černé čarodějnice

Černá čarodějnice je strašidelná nešika. Sotva se vymotá z jednoho dobrodružství, už na ni čeká další zmatek. Občas to nevypadá zrovna růžově, ale naštěstí má dobré kamarády, kteří jí ochotně přispěchají na pomoc. Se svojí botou Žralbětou a neposedným koštětem se rozletí dokonce až do Ameriky. Jak tohle dopadne?

Malované čtení – z pohádky do pohádky

Malované čtení děti baví! Máte doma předškoláka nebo začínajícího čtenáře? Objevte společně s ním pohádkový svět a rozvíjejte jeho vnímání. Veselé obrázky, které nahrazují slova v textu, udrží jeho pozornost, a čtení se stane zábavou.

Matýsek a Majdalenka – prima čtení pro nejmenší

Malé skřítky z Písmenkova, Matýska a Majdalenku, znáš dobře z časopisu Báječná školka a televizního pořadu Hračkování. Přidej se k nim a zažij další skvělá dobrodružství. V příbězích a komiksech se setkáš nejen s nimi, ale také s dalšími kamarády.

Nejkrásnější české pohádky

Nejkrásnější české pohádky – to je výběr třinácti oblíbených českých pohádek autorů Jaromíra Erbena, Boženy Němcové a Františka Bartoše. Kniha je určena pro malé posluchače i malé čtenáře, kteří ocení velké, dobře čitelné písmo i milé ilustrace, provázející každou pohádku.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články