Podzimní víkendové tvoření

Před námi je víkend, a protože předpověď počasí nemluví právě příznivě, máme pro vás pár tipů na domácí tvoření s dětmi. Co vy na to?
Podzimní víkendové tvoření

Kamínkové nožičky

Pravda, pro nasbírání vhodných kamínků na takovéto roztomilé nožičky budete muset ven, ale pak už můžete lepit pěkně v pohodlí domova. Kamínky je nejlepší lepit tavnou pistolí, což samozřejmě nemůžeme nechat dělat děti samotné, ale necháme je nožičky poskládat a vy je pak sami nalepíme. Nožičky jsou hezké jako dekorace do dětského pokojíčku, ideální na nějaký trámek, kde budou držet nejlépe, ale stejně tak mohou být nalepené do rámečku jako obrázek.

Noční světýlka

Na balkoně, na zahradě nebo na parapetu za oknem budou tyhle lampičky vypadat skvěle. Stačí jen koupit v papírnictví svíticí tyčinky a zavřít je do lahve od minerálky naplněné vodou. Světlo se v nich krásně rozptýlí a rozzáří. Druhou možností je tyčinky rozříznout (to musíte udělat vy, určitě to nenechte dělat děti, aby si tekutinu nezanesly do očí nebo úst) a nalít obsah přímo do vody v jakékoli sklenici. Lampička je hotová.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Listová strašidýlka

Sbírání listů je oblíbená podzimní zábava. Jejich obtiskování na papír vám nemusíme představovat, ale co s blížícím se Halloweenem (pokud ho alespoň trošku berete za svůj) udělat takováhle roztomilá strašidýlka? Listy jen natřete bílou barvou a doděláte oči, nos a pusu. Pak listy můžete navléknout na provázek a udělat z nich třeba girlandu na okně. I malé děti to celé hravě zvládnou samy.

Klepněte pro větší obrázek

Talířkový věneček

Jednoduchý listový věneček vytvoříte z papírového talířku. Vystřihnete prostředek a pak už děti mohou pohodlně lepit listy podle fantazie, až jim vznikne krásný věneček. Je to jednoduché a krásně to vypadá.

Klepněte pro větší obrázek

Pavoučková maska

Blížící se strašidelný svátek vyžaduje nějakou tu řádně strašidelnou masku. Co třeba pavouček? Z černého papíru vystřihnete širší pruh, který lepidlem slepíte podle velikosti hlavy budoucího nositele. Pak vystřihnete tenké proužky jako pavoučí nožičky a stejně jako na obrázku je nalepíte po obou stranách. Kolik jich uděláte, tolik nohou pavouček bude mít. Pak už jen nalepíte nebo namalujete oči, a je hotovo.

Klepněte pro větší obrázek

Kočičí žena

Catwoman se mezi maskami rozhodně neztratí a její vytvoření vás bude stát jen chviličku času, papír, trochu lepenky a jednu starší podkolenku. Z tvrdého papíru vytvořte masku na obličej nebo černým papírem polepte nějakou narozeninovou škrabošku, jakou prodávají v papírnictvích nebo party potřebách. Můžete přímo na ní nalepit kočičí ouška (viz obrázek) nebo pak udělejte ouška zvlášť třeba nalepením na starší čelenku nebo upevněním na sponky do vlasů. Kočičí vousky namalujte barvami na obličej, můžete začernit i nosánek. A nejdůležitější je ocásek. Starou ponožku vyplňte vatou a pak oblepte černou lepenkou, nebo můžete postup obrátit. Pak už jen ocásek připevněte dítěti na kalhoty, a kočička může vyrazit na bál.

Klepněte pro větší obrázek

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články