Partner nemá zájem o syna a už ani o mě, raději je celé dny pryč

Řešíte problém ve vztahu? Pošlete nám i vy svůj dotaz do partnerské poradny! Otázky zasílejte na email: lucie.fumfalkova@mojebetynka.
Partner nemá zájem o syna a už ani o mě, raději je celé dny pryč

Dobrý den, paní Renatko. Přečetla jsem si na Facebooku, že ráda poradíte, co se týká partnerství. Mám už dlouhodobý problém s přítelem. Můj přítel má tři děti z předešlého vztahu a je rozvedený. V minulosti zklamal několikrát mou důvěru a i přesto je to milý a milující člověk, s kterým mám dnes pětiměsíčního prcka.

Problém začal v těhotenství (malý byl chtěný). Když mi rostlo bříško, čekala jsem, že bude mít radost, když jsme se tak snažili. Jenže on se mi spíš vyhýbal. Za celou dobu mi břicho ani nepohladil. Začal se vyhýbat domovu. Myslela jsem, že se to změní, až se miminko narodí... Za celých pět měsíců, co je malej na světě, si ho vůbec nevšímá. Dokud mu ho vyloženě nevrazím do rukou, tak sám nemá zájem. Navíc, jak přijede z práce, tak lítá všude po návštěvách, či je dlouho na procházce se psem, takže jsme doma pořád sami. Chodí se domů akorát vyspat a najíst. Jsem si stoprocentně jistá, že jiná žena v tom není.

Myslela jsem si, že bude skvělý otec, když už děti má... Ale jak se narodil malý, tak jsem si uvědomila, že dělal u ex to samé. Nemá absolutní zájem. Když mu to řeknu, tak se cítí uraženě. Každý den se kvůli tomu hádáme. Jenže, on mě vždycky odbije, sprostě mi vynadá a v zápětí já jsem ta, co to nemá v hlavě v pořádku.

Teď už dva měsíce bydlíme v podnájmu a od té doby spí on v jiném pokoji. Nemáme si ani čas popovídat, vždy to skončí hádkou. Kolikrát mu vryju do hlavy, jak to bývalo hezké, když ještě malý nebyl na světě.

Potřebuji radu, co mám dál s ním dělat, a jestli jsem doopravdy já ta špatná. Už mi z toho jde hlava kolem. Kdybych se s ním rozešla, tak skončím s malým na ulici, protože nás z rodičáku neuživím a trvalé bydliště mám u matky. K ní jít nemůžu (nebavíme se – rodinné problémy) a příspěvek žádný nedostanu. Z prarodičů už taky nikoho nemám. Takže potřebuju dát náš vztah zpátky do normálu. I když je takový, tak toho chlapa mám pořád ráda, jen už nevím, jak s ním dál.

Mockrát vám děkuji za jakoukoli radu. Přeji krásný den,
Iveta

ODPOVĚĎ:

Milá paní Iveto,
děkuji vám za váš dotaz do poradny. Na začátek bych vám chtěla říct, že jsem byla několika lidmi upozorněna, že se moje rady rozrůstají do délky a to někdy nemusí být k užitku. Zkrátím tedy mou odpověď. Budete-li mít na mne dodatečnou otázku, nebude-li vám něco jasné, obraťte se prosím na mne přímo, na webových stránkách naleznete na mě kontakt. Děkuji za pochopení.

Chápu vás, že se vám nelíbí, že váš chlap chodí pořád někam jinam a netráví čas s vámi doma. Chcete mít rodinu kompletní, což je přání každé matky. V mé praxi jsem přišla na to, že pokud se změníme my, tak se mění i naše okolí. Naše myšlenky a přání přitahují věci do našeho života – pozitivní přitahuje pozitivní změny, negativní přitahuje negativní změny. Tedy cesta ke změně se opravdu skrývá ve změně vašeho postoje. Povím vám základní věci, na kterých můžete začít pracovat. Potom zjistíte, že se i jeho postoje a chování změní.

1. Změňte postoj. Jak myslíte, že by se choval, kdybyste přestala s vyčítáním? Co když chodí pryč, protože cítí, že je doma špatná atmosféra, taková „hustá“ a tak chce mít radši volnost… Pamatujte, že chlapi řeší problémy většinou tím, že chtějí mít svobodu a čas na přemýšlení.

2. Používejte ženské „zbraně“. Co má váš chlap nejraději? Milování, sex, masáže, dotyky… Pro dobrý vztah je totiž potřeba udržovat tělesný kontakt. Předávat si vzájemné energie. Vy i on budete mít lepší náladu, co myslíte? Má rád ještě další věci? Dobré jídlo, pohodu, klídek… co všechno lze použít?

3. Mějte ráda sama sebe, mějte ráda váš život, jaký je. Buďte vděčná za co nejvíc věcí ve vašem životě. Co všechno je na vás krásné? Co je všechno hezké na vašem životě? Přečtěte si můj blog – vysvětluji to tam blíže.

4. Starejte se sama o sebe. Dopřejte si trochu péče sama pro sebe. Chlap má rád, když se žena stará sama o sebe. Jednak vám to dodá víc pozitivní energie, kterou budete vyzařovat na venek, zároveň pánové mají rádi, když jejich ženy dobře vypadají. Co vám udělá radost? Jaký dárek si můžete darovat? Co byste nejraději dělala? Splňte si svá přání.

5. Neočekávejte. Neočekávejte, že bude mít o dítě zájem. Neočekávejte, že vám bude pomáhat. Neočekávejte nic. Všímejte si ho, nalezněte jeho dobré stránky. Oceňujte to, i nahlas, co se vám na něm líbí. Možná najdete způsob, jak mu dát nenápadně najevo, co byste si přála tak, aby na to přišel sám a udělal to sám a rád.

6. Napište si na papír, jak chcete, aby váš vztah, rodina vypadaly. Když budete mít na papíře vaše přání, vaše podvědomí bude k tomuto cíli směřovat.

7. Až budete mít navázán pozitivní vztah s vaším chlapem, dejte si „rodinnou schůzku“. Povídejte se v KLIDU o tom, jak si přejete, aby váš vztah vypadal. Najděte společný kompromis tak, aby to vyhovovalo vám oběma. Dávejte si tyto schůzky s určitou pravidelností, zjistěte, co funguje a co funguje méně.

8. Pokud nebude mít váš chlap zájem o to, aby vaše rodina fungovala dobře, zamyslete se, zda je to partner, se kterým chcete trávit váš život.

Doufám, že jsem vám alespoň trochu osvětlila, co by se dalo dělat. Pamatujte, že ostatní lidi nedokážeme změnit. Jediná změna, která je možná, je změna na nás samotných, na našich postojích.

Držím palce a mějte se ráda!!

Vaše Renée Lavecká
Prana studio, Praha

Prana studio je privátní studio na Bělohorské ulici v Praze 6. Ve studiu se starají o celkovou pohodu klientů. Setkáte se tu s celou řadou individuálních terapií - počínaje psychikou a tělem konče. V Prana studiu je vám nabízena pomoc při řešení osobních i vztahových problémů a to za pomoci TFT terapie, hypnózy, koučování, reiki, relaxační a sportovní masáže, omlazujících rašelinových zábalů, Dornovy a Breussovy metody, medové detoxikační masáže a dalších terapií. V neposlední řadě se studio věnuje seminářům, přednáškám, školením a týmovému koučování. V brzké době se můžete těšit na e-shop se spoustou zajímavých výrobků a služeb. Více informací naleznete na www.pranastudio.cz.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články