Padání vlasů po porodu se můžete pokusit zmírnit

Zůstává vám velké množství vlasů při česání v hřebenu a na zemi se stále povalují chuchvalce vlasů, i když v jednom kuse vysáváte? Nezoufejte, rozhodně v tom nejste samy.
Padání vlasů po porodu se můžete pokusit zmírnit

Když se zeptáte svých pěti kamarádek, které mají doma miminko, tak minimálně čtyři z nich si prošly nebo prochází tím samým problémem. Vlivem hormonálních výkyvů, únavou a stresem souvisejícím s péčí o vašeho drobečka začnou více než kdy předtím vlasy padat. Vždyť i u lidí, které si neprošli tak silnou hormonální bouří jakou od prvních dnů těhotenství až po dobu kojení zažíváte vy, za výrazným padáním vlasů stojí z 90 % stres. Proto je dobré se tím ještě více nestresovat, během půl roku by se vše mělo srovnat.

Hoďte svým vlasům záchranný kruh
I když by se vše po čase mělo samo ustálit, vyplatí se zmírnit padání vlasů na minimum. Bojovat můžete hned na více frontách najednou. Pokuste se v době spánku miminka si také tu a tam odpočinout. Zařaďte na svůj jídelníček potraviny bohaté na zinek, železo, vápník, hořčík a vitamin skupiny B, vitamin E a vitamin A. V případě, že nevíte, co dříve a nestíháte pohlídat si pestrost stravy, vsaďte na speciální potravinové doplňky pro těhotné a kojící ženy, které jsou běžně k dostání v lékárně. Pomoci vám mohou i speciální kúry a šampony jako například Trinity Créasoin System Sensitive senzitivní šampon (250 ml/237 Kč), který působí proti předčasnému vypadávání vlasů.

Klepněte pro větší obrázek

Kdy zajít za odborníkem
Pokud ani po půl roce vlasy nepřestanou padat či dochází k výraznému řídnutí vlasů, je dobré navštívit dermatologa. Může jít totiž nejen o hormonální vliv, ale třeba i o špatnou funkci štítné žlázy či jiné onemocnění. Odborník vás důkladně vyšetří a doporučí účinnou léčbu.
Ovšem pamatujte si, že padání vlasů je přirozený proces a běžně jich za den vypadne 50 až 150.

Zdroj: Trinity Hair Care

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články