Nevyhazujte dětskou postýlku! Přetvořte ji!

Právě jste pořídili rostoucímu dítěti větší postel a řešíte, co s tou miminkovskou? Máme pro vás tři tipy na její nové využití.
Nevyhazujte dětskou postýlku! Přetvořte ji!

K dětské postýlce míváme často hodně osobní vztah. Kdykoli se na ni podíváme, vybaví se nám krásné chvilky s naším miminkem. Právě proto se nám ji nechce vyhazovat ani darovat. Pokud to jde, rádi bychom si ji nechali. Jak to ale udělat, aby jen kvůli našim nostalgickým náladám neležela ve sklepě nebo garáži? Máme pro vás tři tipy, jak z nepoužívané postýlky vytvořit pěkný kousek nábytku, v němž už navždy budou naše vzpomínky schované a stále na očích.

Parádní stoleček

Dítě sice odrostlo postýlce, ale potřebuje hezký dětský stoleček. Vy v tomhle případě můžete zabít dvě mouchy jednou ranou. Postýlka se totiž může ve stoleček proměnit snadno a rychle. Vážně. Stačí jen vyndat matraci a odšroubovat přední stěnu. Zadní stěnu můžete nechat a přidat tam jen hřebíčky na pověšení nůžek nebo různých kyblíčků, do nichž můžete dát třeba pastelky. Fantazii se meze nekladou a můžete si se zadní stěnou kreativně pohrát. Pokud má vaše postýlka jen rošt, pak jej budete muset vyměnit za dřevěnou desku. Pokud tam již deska je, pak ji jen obruste dohladka, aby si dítě nikde nemohlo zadřít třísku. Desku pak dejte do takové výše, aby to dítěti vyhovovalo, a můžete ji třeba natřít tabulovou barvou, na kterou se dá malovat křídami. Je to skvělá vychytávka a děti to milují. Celou postýlku natřete veselými barvami nebo zvolte takovou, jaká se hodí k celkovému ladění interiéru pokojíku. Postýlka je dost velká, takže se k ní v případě potřeby vejdou pohodlně i dvě děti.

Klepněte pro větší obrázek

Roztomilý gaučík

Odstraňte přední stěnu, slamníček klidně ponechte a jen ho potáhněte hezkou látkou. Celou postýlku natřete třeba nabílo, dodejte barevné polštáře, a než se nadějete, je před vámi krásný zahradní nebo balkonový gaučík, který ovšem bude slušet i každému interiéru a nemusí to být jen dětský pokojík. Může hezky zdobit také pokoj pro hosty, pracovnu nebo třeba zimní zahradu. Máte-li starší typ postýlky, který má bočnice jen tyčové, pak buď zvolte k opření ještě jednu matraci, hutnější polštáře, anebo zadní stěnu zkrátka upravte tak, jak vám to bude pohodlné. Uvidíte, jak budou návštěvy váš nový kousek nábytku obdivovat.

Klepněte pro větší obrázek

Podpora pro popínavky

Při pohledu na postranice postýlky to musí okamžitě napadnout každou kreativní zahradnici. Je to laťkový žebříček jako stvořený k tomu, aby se k němu zasadily popínavé květiny. Je to jednoduché, efektní a kvalitní.

Klepněte pro větší obrázek

Naše tři proměny určitě nejsou jediným využitím nepoužívané dětské postýlky. Máte-li nějaký jiný nápad nebo zkušenost s jejím využitím, napište nám a inspirujte další maminky.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články