Maminka.czTěhotenství

Netýkavka nebo náruživá? Jak se mění chuť na sex v těhotenství

Jana Potužníková 6.  11.  2016
Chuť na milování a fyzický kontakt s partnerem obecně se v těhotenství proměňují. Projít si můžete absolutním nechutenstvím až po stavy, kdy byste svého muže nejraději dostala každou noc do totálního vyčerpání. Jak to na téhle hormonální houpačce vybalancovat?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Můj muž se na mé těhotenství opravdu hodně těšil. O těhulkách se přece říká, jak jsou náruživé! A s rostoucím bříškem jsme (většinou) pro své partnery až kouzelně přitažlivé. Jako by viditelnější a viditelnější důkaz naší plodnosti nějak podněcoval jejich libido.

Asi je to logické, protože to, jak se zakulacujeme, je přece zásluhou jejich mužných spermií. Ovšem první trimestr přinesl do naší ložnice velmi studenou sprchu. Nejenže jsem neměla nejmenší chuť na milování samotné, ale vadila mi často i partnerova fyzická blízkost, na doteky jsem reagovala přecitlivěle, odmítala jsem všechno, co jinak zbožňuju…

Sex mě začal bavit až v těhotenství

A přestože to není pravidlo, stejně nebo podobně to má v počátku těhotenství spousta z nás. Stojí za tím pochopitelně hormony a všechno, co v našem těle vyvolají. Nechutenství, nevolnosti, odpor k vůním i pachům, ale také únava, ospalost nebo strach o to, aby se miminko správně „uhnízdilo“. Když tohle všechno sečtete, vlastně se ani není co divit, že v prvním trimestru naši muži často žijí s naprostými netýkavkami a do vztahu se chtě nechtě vkrádá napětí.

Témata: Těhotenství, Láska a vztahy, Časopis Maminka, Sex, Chuť, Předsudky, Trestný čin, Samovolný potrat, Rostoucí miminko, Vital, Dvojice, Jak, Denisa Říha Palečková, Intimní masáž, Intimní chvíle, Denis Říha Palečková, Chvála, Obohacení, Postupující těhotenství, Pravěk, Většina mužů, Velký muž, Zvídavost, Ospalost, Pánevní oblast