Není epilace jako epilace

Věděli jste, že holením chloupků stráví ženy až čtyři měsíce života? Co se jich zbavit jednou provždy a ony ‚proholené‘ měsíce strávit nějak příjemněji?
Není epilace jako epilace

Až 45 % žen od 15 do 45 let se zbavuje chloupků minimálně jednou za měsíc, 25 % jednou týdně a 10 % dokonce čtyřikrát týdně. Vyplývá to z čerstvého průzkumu, který provedla britská organizace Zdraví žen. Jak jsou na tom Britky, tedy víme, ale jak jsme na tom my, Češky? „České ženy jsou na tom podobně jako Britky, také nejčastěji používají holítko a pěnu. V letních měsících si zejména ty mladší vyholují třísla a podpaží každý druhý den, končetiny pak jednou za týden. Bolestivé zbavování se chloupků epilačním přístrojem je stále méně oblíbené a nahrazuje je častěji metoda vosku, která však zase vyžaduje více času, a navíc je bolestivá," říká odbornice na epilaci Irena Kazdová ze Studia Iris v Benátkách nad Jizerou.

Bez chloupků do léta a navždy

S podzimem a zahalováním většina žen řeší odstraňování chloupků méně, což je chyba. Právě teď je totiž správná doba pro trvalou epilaci, která dobývá svět. „Prošli jsme si už spoustou epilačních metod a nejlepší zkušenost máme s procedurou pomocí lékařského přístroje Spa-SHR, který funguje na technologii pulzního světla," doporučuje Irena Kazdová. Jak to probíhá? Nejprve vyplníte souhlas s vyšetřením (neměla byste být těhotná, mít na místě epilace tetování, herpes apod.), pak vám odbornice prohlédne strukturu chloupků, pokud nejsou dokonale (hodinu před zákrokem) oholeny, jednorázovým strojkem vás jich zbaví. Následně zakreslí fixem plochu, na níž vás bude ochlupení zbavovat, a na tu nanese chladicí gel. Pak vám i sobě nasadí speciální brýle, vy zavřete oči, a proces může začít. Hlavice přístroje, kterou odbornice plynule přejíždí po epilovaném místě, odstraní chloupky efektivně a zcela bezbolestně. Na rozdíl od dosavadních přístrojů má totiž kontaktní chlazení pokožky. Zákrok je neinvazivní a po ošetření není třeba žádná rekonvalescence.

Tím však celý proces nekončí – abyste se chloupků zbavila, musíte proceduru absolvovat třikrát až šestkrát podle jejich hustoty a síly. V praxi to funguje tak, že chloupky mají svá klidová a růstová stadia, při jednom ošetření přístrojem Spa-SHR jsou tak zasaženy folikuly zhruba jedné třetiny chloupků. Ideální proto je vše opakovat po šesti týdnech, u obličeje po měsíci. Pak chloupky samy vypadnou a už znovu nenarostou. Ať tedy na podzim či v zimě začnete kdykoli, do léta budete mít hebkou kůži, a to natrvalo.

Klepněte pro větší obrázek

Víte, že...

... intimní partie bez chloupků byly nezbytnou záležitostí pro ženy již ve starověkém Egyptě.

... holení podpaží odstartovala v roce 1915 firma Wilkinson, která svou kampaň tehdy zacílila na větší osobní hygienu.

... podle průzkumu britské organizace Zdraví žen se ochlupení pravidelně zbavuje až 80 % žen a průměrná žena tímto procesem stráví minimálně čtyři měsíce svého života.

Druhy holení

1. Depilace, kterou se odstraní jen viditelné části chloupků, a je tedy krátkodobá.

2. Epilace, jíž se ničí chloupky i s kořínky, a má proto dlouhodobější efekt.

3. Trvalá epilace, která efektně ničí folikuly chloupků a vymýtí je natrvalo.

Výhody a nevýhody nejčastějších forem zbavování se chloupků

Holení břitvou: Výhodou je jednoduchost a rychlost, hotovo máte za pár minut. Nevýhodou, zejména pokud se holíte tzv. nasucho, však je možnost krvácení, podráždění, zarudnutí, svědění a nutnost celý proces opakovat za několik málo dní, ne-li hned druhý den.

Epilace strojkem: Výhodou je, že chloupky vám dorostou až za cca tři týdny, nevýhodou je bolestivost, zčervenání místa a většinou nepodchycení vytrhání všech chloupků.

Epilace voskem: Výhodou je, že chloupky vám takto dorostou až za tři či čtyři týdny. Nevýhodou je poměrně velká bolestivost, zejména v intimních partiích, a také zčervenání místa.

Epilace přístroji v kosmetických salonech: V současné době je nejefektivnější AFTTM technologie pracující s vlnovou délkou, která je nejefektivnější ze všech vlnových délek používaných pro trvalou epilaci. Paprsek proniká bezbolestně do kůže a zničí folikulu chloupku natrvalo.

Klepněte pro větší obrázek

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články