Nenechte zimu zničit vám vlasy!

Asi málokterá žena si v současném počasí vyloženě libuje. Zima škodí pleti, zdraví a o pomoc volají i vlasy. Jak jim v mraze a plískanicích pomoci, aby trpěly co nejméně?
Nenechte zimu zničit vám vlasy!

Na vlasy působí negativně chlad, zima a také vlhko. Zejména sněhové srážky či déšť pro ně znamenají katastrofu. Vlivem výše zmíněných faktorů se stávají vlasy křehčími a méně kvalitními, ty rovné ještě více zplihnou, kudrnaté naopak zkrabatí. Často fouká vítr, takže udržet na hlavě to, co jsme si vytvořily, dá práci. Vlasům škodí také časté přechody z tepla do zimy a vysušuje je vzduch v přetopené místnosti. Nosit čepici vám sice rozhodně doporučujeme, ale bohužel i ta se na účesu a kvalitě vlasů může podepsat neblaze. I pokud se jich dotknete, můžete cítit, že se jejich kvalita zhoršila. Jsou méně načechrané, působí unaveně a bez lesku.

Zacházejte s nimi "v rukavičkách"
V zimním období je třeba se k vlasům chovat delikátně, takže je rozhodně nějak zběsile nedrbejte. Pod čepicí se mohou dost mastit, proto je myjte tak často, jak cítíte, že je třeba. Vyhněte se horké vodě, raději je myjte ve vlažné. Používejte kondicionér, klidně každý den. Myjte si je raději večer, kdy nehrozí, že v nejbližších hodinách budete muset jít ven do mrazu a zimy. Vlasy totiž schnou déle, než si myslíte. I po skončení fénování jim trvá pár hodin, než budou skutečně suché. Pokud byste vystavily ne zcela suché vlasy mrazu, pak by hrozilo, že se polámou a naruší se jejich struktura. Nefénujte je také příliš horkým vzduchem a omezte i používání kulmy.

Čepice se nevzdávejte
Ačkoliv některé z nás nenosí v zimě čepice, protože si myslí, že jim nesluší a že jim vlasy „splácávají", rozhodně si čapku nasaďte! I když se to nezdá, hlavou odchází z vašeho těla většina tepla a speciálně v mrazech chodit bez pokrývky hlavy je velké riziko. Určitě v obchodě najdete některou, která vám bude slušet – móda je teď značně rozmanitá.

Často panuje názor, že čepice nelze nosit na účesy s ofinou. Pokud řešíte tento problém, pak si nechte ofinu prostřihnout asymetricky či zubatě. Tak do ní můžete po sejmutí čepice hrábnout rukou a bude vypadat zase pěkně. Případně ji můžete zjistit sponkou na stranu, takže nikde nebude nic trčet. Pokud to skutečně v čepici nemůžete vydržet, pořiďte si alespoň teplou tlustou čelenku. Ta neublíží snad žádnému účesu!

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články